Päiväkodin tontin vuokraehdot hyväksyttiin

Asemanseudun uuden päiväkodin tontti.

Uusi yksityinen päiväkoti sijoittuu Riihitien ja Orivedentien väliselle alueelle. Takana vasemmalla näkyy nykyinen Aseman päiväkoti. Kuva: Juha Jäntti

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ehdot tontin vuokraamisesta Asemanseudulle rakennettavalle yksityiselle päiväkodille. Mediset Hoivarakentajat Oy vuokraa tontin osoitteessa Riihitie 4, ja vuokra-aika on 30 vuotta.

Tontin vuokra on sopimuksen tekovaiheessa 2 433 euroa vuodessa. Vuokraa tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin muutosten perusteella.

Vuokraaja esitti toiveen siitä, että rakentaja voi poiketa kaupungin yleisestä velvoitteesta käyttää tontin rakennusoikeudesta vähintään puolet. Vuokraajan mukaan kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa määritetty päiväkodin kokotarve 72 lapsipaikkaa tarkoittaa noin 600 kerrosneliömetrin kokoista rakennusta. Tämä olisi vain 25 prosenttia tontin rakennusoikeudesta.

Kaupunginhallitus myönsi luvan rakentamisvelvoitteesta poikkeamiseen. Päätöksen mukaan tontilla on paljon sellaista aluetta, joka ei sovellu rakentamiseen. Kyseiset alueet sopivat kuitenkin päiväkodin muihin toimintoihin, kuten lasten ulkoiluun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?