Koronatoimet nostivat työttömyyslukuja – Orivedellä kasvu oli 56 prosenttia, Juupajoella 80

Koronaviruksen torjuntaan liittyvät toimet nostivat Pirkanmaan työttömien työnhakijoiden määrää hurjasti huhtikuun aikana.

Uusimman TE-toimiston katsauksen mukaan koko Pirkanmaalla työttömien määrä kasvoi huhtikuussa 18 433 henkilöllä ja lomautettujen määrä noin 13 600 henkilöllä.  Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työttömien määrä kasvoi 85 prosenttia.

Orivedellä työttömien määrä kasvoi vuodessa 56 prosenttia ja Juupajoella 80 prosenttia.

Orivesiläisiä oli huhtikuussa työttömänä 509, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 326. Lomautettuja työttömistä oli 160. Tämän vuoden maaliskuussa Orivedellä työttömiä työnhakijoita oli 446. Oriveden huhtikuun työttömyysaste oli 13,0 prosenttia.

Juupajokelaisista oli huhtikuussa työttömänä 83. Lomautettuja heistä oli 32. Vuotta aiemmin työttömänä oli 46 henkilöä. Tämän vuoden maaliskuussa työttömänä oli puolestaan 72 henkilöä. Huhtikuun työttömyysaste Juupajoella oli kuitenkin vain 10,8 prosenttia. Pirkanmaan kunnista vain Punkalaitumella työttömyysaste oli Juupajokea alhaisempi. Lukema siellä oli 9,7 prosenttia.

TE-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan Orivedellä oli huhtikuussa 29 avointa työpaikkaa ja Juupajoella avoimia työpaikkoja ei ollut yhtäkään.

Työttömyysaste Pirkanmaalla oli huhtikuussa 16,4 prosenttia. Koko maan osalta lukema oli 16,5 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?