Uutiset taskussa

Oriveden Sanomat on kuluvan kevään aikana uudistanut runsaasti digitaalisia palveluitaan. Ensimmäisenä lehden nettisivut saivat uuden ilmeen. Toimitus myös ryhtyi julkaisemaan sivustolla uutisia entistä enemmän. Sivustolla on nyt tarjolla joka päivä tuoreita, paikallisuutisia sekä juttuja lehden levikkialueen ihmisistä, tapahtumista ja ilmiöistä.

Paikallislehti kulkee nyt myös entistä kätevämmin lukijoidensa mukana. Oriveden Sanomien uutissovellus on ollut ladattavissa puhelimiin sovelluskaupoista perjantaista lähtien. Sovelluksessa julkaistaan täysin samat uutiset kuin mitä lehden nettisivuilla. Myös näköislehti on luettavissa sovelluksen kautta.

Nettisivuilla julkaistut uutiset ovat olleet vapaasti kaikkien luettavissa. Pian sivustolla kuitenkin tapahtuu muutos tältä osin. Osa julkaisemistamme jutuista on myös tästä eteenpäin vapaasti kaikkien luettavissa, mutta suurin osa uutisvirran tarjonnasta on jatkossa tilaajillemme tarkoitettuja.

Tapa on tuttu jo monelta muulta tilattavan lehden nettisivulta. Tästä huolimatta tilattavien lehtien päätoimittajat saavat yhä edelleen selittää ihmisille, miksi lehtien sisältöä julkaistaan netissä maksumuurin takana. Kyse on siitä, että tilausmaksut ovat lehden toiminnan edellytys.

Paikallislehdellä on suuri merkitys muun paikkakunnan elinvoimalle. Uskollisten tilaajien ansiosta paikallislehti voi myös toteuttaa sille annettua tehtävää alueellaan.

Leave a Comment