Oriveden lukion lentopallolinjalla opiskeleva Ava Leiniö liittyy OrPon liigajoukkueeseen

Ava Leiniö, OrPo
Ava Leiniö pelasi viime kaudella OrPossa naisten kakkossarjaa ja A-tytöissä.  Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo on tehnyt kehityspelaajasopimuksen Ava Leiniön (17,170) kanssa ensi kaudeksi. Hänen pelaajatonttinsa on libero/yleispelaaja. Leiniö on kymmenes pelaaja, joka on tehnyt sopimuksen OrPon kanssa.

Ava on Oriveden lukion lentopallolinjan oppilas. Viime kaudella hän pelasi OrPossa naisten kakkossarjaa ja A-tytöissä. Nyt hän yhdistää nämä sektorit.

– Kouvolassa ei ollut sopivaa joukkuetta minulle. Matkustelin Helsinkiin Puma Volleyn ja Järvenpäähän Blues Volleyn peleihin ja harjoituksiin kummassakin yhden kauden. Matkat alkoivat kypsyttää, kertoo Leiniö.

– Pääsin viime syksynä Oriveden lukion lentopallolinjalle. Asun täällä yksiössä, josta on lyhyt matka kouluun ja liikuntahallille. Aluksi oli totuttelua pieneen paikkakuntaan, mutta minut otettiin hyvin vastaan. Täällä toimii kaikki kävelymatkan päässä. Nyt saamme lukioon toiseksi ohjaajaksi liigajoukkueen kakkosvalmentajan Nikolaos Gkitzekosin, Leiniö iloitsi.

Leiniö on ahkera somettaja. Hänellä oli Instagramissa jo yli 1 000 seuraajaa. Hän uskoo seuraajien määrän kasvavan, kun hän pelaa liigatasolla.

Leiniön perheessä on entuudestaan jo kaksi naisten SM-pronssia. Ne hankki Adan äiti Arja-Leena tyttönimellään Himanen Korian Ponnen viimeisinä mestaruussarjavuosina 1990-luvun puolivälissä.

Leave a Comment