Tiedossa virkistystoimintaa, rannan kunnostushankkeita ja tilojen remontointia – muun muassa näihin tarkoituksiin yhdistykset hakivat kaupungilta yleisavustusta

Oriveden seudun sotaveteraanit on saanut Oriveden kaupungilta hakemansa 3 000 euron yleisavustuksen sotaveteraanien, heidän leskiensä ja puolisoiden kuntoutukseen.

Sotaveteraanien saama avustus oli yksi kahdeksasta elämänlaatulautakunnan edellisessä kokouksessaan myöntämästä avustuksesta. Kaiken kaikkiaan lautakunta jakoi avustusrahaa tarkoitusta varten budjetoidun summan eli 9 900 euroa. Hakemuksia se sai yhdeksän ja yhteensä avustusta niissä haettiin 17 170 euroa.

Eläkeliiton Oriveden yhdistys haki 1 500 euron avustusta jäsentensä virkistystoimintaan, Längelmäen kirkonkylän kyläyhdistys 2 300 euroa kylätalo Päivölän rannan kunnostushankkeeseen ja Pitkäjärven nuorisoseura 2 400 euroa uimarannan ja virkistysalueen rakentamiseen.

Kaikki edellä mainitut saivat lautakunnalta 1 000 euron avustuksen.

Avustusta myös remonttiin ja ylläpitoon

Västilän Voima haki 1 500 euron avustusta Voimantalon remonttiin ja sille myönnettiin 1 300 euroa. Oriveden Sosiaalidemokraattinen yhdistys haki puolestaan 3 000 euron avustusta Taiston talon kehittämiseen ja ylläpitoon. Yhdistys sai 1 700 euroa.

Oriveden seudun mielenterveysyhdistys Lumo haki 800 euron avustusta toiminnan järjestämiseen. Avustusta se sai 650 euroa. Oriveden seudun Parkinson-kerho haki 250 euron avustusta yhdistyksen toimintaan, tiedotukseen ja tapahtumakuluihin. Hakemansa avustuksen yhdistyksen myös sai.

Holman koulupiirin perinteentallennusryhmän 2 420 euron avustushakemuksen lautakunta hylkäsi. Ryhmä olisi käyttänyt avustusta kirjaprojektiin, jossa kerättäisiin muistihistoriallista aineistoa ja koottaisiin se kirjaksi. Ryhmän tarkoituksena on myös myydä kirjaa.

Lautakunta hylkäsi hakemuksen, sillä ryhmän kirjaprojektin tarkoituksena on tuottaa myytävä tuote. Lautakunta katsoi, että kirjasta saatava tulorahoitus kattaa avustustarpeen.

Elämänlaatulautakunnan yleisavustusta myönnetään kunnan asukkaisiin kohdentuvaan toimintaan ja yhteisöllisiin tapahtumiin sekä yhdistysten sääntöjen mukaiseen toimintaan ja hankkeisiin. Avustuksella tuetaan yhteisöllistä ja tilapäistä toimintaa, ja se voidaan myöntää tapahtumiin, näyttelyihin, kerhoihin, tilavuokriin ja toimitiloihin liittyviin kuluihin sekä ilmaiseksi jaettavien julkaisujen laadintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?