50 vuotta sitten: Kaatuneitten muistopäivän vietto

Vanha artikkeli, kaatuneitten muistopäivä
Kunnianosoitus Oriveden Sankarihaudalla.

Kaatuneitten muistopäivänä viime sunnuntaina oli Orivedellä kunnianosoitus sankarihaudalla, jonne Asevarikko 6 oli asettanut kunniavartion ja Oriveden sotaveteraanien, invaliidien, reserviupseerien ja -aliupseerien liput juhlistivat tilaisuutta.

Seurakuntakuoron laulettua dir.cant. Juho Mustosen johdolla piti puheen kaatuneitten muistolle lääninrovasti Jalmari Aarnio. Oriveden kunnan ja seurakunnan seppeleen laskivat kunnanjohtaja Tapio Taivalaho ja lääninrovasti Jalmari Aarnio, Kaatuneitten Omaisten rouva Maria Lintunen, sotaveteraanien, invaliidien, reserviupseerien ja -aliupseerien kauppias Esko Aaltio ja sosiaalitarkkaaja Armas Taipale sekö Asevarikko 6 kapteeni E. Hyyppä, ylivääpeli P. Puura ja asentaja E. Peltomaa. Koruton ja vaikuttava juhlatilaisuus päättyi seurakuntakuoron lauluun.

Vanha artikkeli, kaatuneitten muistopäivä
Rouva Maria Lintunen laski Kaatuneitten Omaisten seppeleen.

Eräjärvellä

oli kunnianosoitus sankarihaudalla jumalanpalveluksen jälkeen. Yhteisesti veisatun virren jälkeen piti kirkkoherra Matti Knaapi rukouksen Isänmaan puolesta. Kotiseudun seppeleen sankarivainajille laskivat emäntä Tuulikki Uotila ja maanviljelijä Olavi Karppelin.

Juupajoella

kokoonnuttiin jumalanpalveluksen päätyttyä sankarihaudalle, missä veisattiin yhteisesti virsi. Rovasti Viljo Nieminen ja maanviljelijä Heikki Salo laskivat seurakunnan seppeleen.

Längelmäellä

kunnianosoituksessa sankarihaudalla lauloi aluksi Kirkkokuoro. Seurakunnan ja kunnan seppeleen laskivat kirkkoherra Antti Rautonen ja urakoitsija Bruno Pihkala viimeksimainitun puhuessa. Lisäksi laskivat seppeleet Längelmäen sotainvaliidit ja reserviupseerit ja -aliupseerit. Tilaisuus päättyi yhteisesti veisattuun virteen.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 21.5.1970. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment