”Joukkuepelaaminen ratkaisee, pelkillä nimillä mitaleita ei jaeta” – kokenut Kaisa Nyman edustaa ensi kaudella OrPoa

Kaisa Nyman

OrPon fanit saavat ensi kaudella hurrata Kaisa Nymanin suorituksille, sillä Nyman on tehnyt sopimuksen OrPon kanssa. Kuva: Kaisa Nyman

OrPon pelaajahaaviin tarttui ”iso kala”, kun monen seuran tavoittelema Kaisa Nyman (o.s. Jokinen, 36-186) allekirjoitti joukkueen kanssa yhden kauden kestävän sopimuksen.

Nyman haluaa mitata, mihin hän vielä pystyy pelaamalla täyden kauden. Viime kausi näytti myönteisen signaalin.

– OrPon manageri Jouni Ronkainen otti minuun yhteyttä. OrPoon tulo kiinnosti, sillä matka kotoa Jyväskylästä harjoituksiin lyhenisi puolella Nurmoon verrattuna. Harjoittelemiseen jäisi enemmän aikaa. Plussaa olisi se, että voisimme tehdä matkoja yhdessä Saara Holmin kanssa. Hän asuu myös Jyväskylässä, Nyman kertoo.

– Onhan OrPo myös Suomen menestyneimpiä liigaseuroja, joten joukkueeseen on helppo hypätä, hän jatkaa.

Nyman oli jo lopettelemassa aktiiviuraansa. Kolme vuotta sitten hän lähti kokeilemaan pelaamista Perniön Urheilijain kakkossarjaporukassa.

Avioiduttuaan kolme vuotta sitten Toni Nymanin kanssa pariskunta muutti Jyväskylään. Toni Nyman toimii siellä nuorten koripallovalmentajana.

– JyväsLentis houkutteli minut ykkössarjajoukkueeseen. Siellä syttyi todellinen halu pelata vielä liigassa ja katsoa, mihin rahkeet riittävät, Nyman selvittää.

Mentori, jolla on paljon tietoa

Orpo saa Nymanista joukkueeseensa mentorin, joka tietää lentopallosta paljon. Lisäksi mukana tulee runsaasti pelaajakokemusta.

Nyman on voittanut seitsemän SM-kultaa ja kolme hopeaa liigasta. Suomen cupin mestaruuksia on kertynyt viisi ja hopeasijoja neljä. Hänen edustamansa seurat ovat LiigaEura, Tarmo-Volley, Vanaja, HPK, LP Viesti, Jymy ja nyt OrPo.

Nyman pitää parhaimpana pelijaksonaan tähänastisella urallaan vuonna 2011 alkanutta jaksoa LP Viestissä.

Liigapelejä Nymanilla on takanaan jo 428. Kaikkien aikojen pelaajatilastossa hän on neljäntenä. Hän ohitti viime kaudella Sari Korven ja Minna Kangaskolkan.

Ensimmäisen liigapelinsä Nyman pelasi vuonna 2001. Hän oli kauden naistulokas vuonna 2002. Kauden paras naislentopalloilija hän oli vuonna 2014.

Liigan tähtiseitsikkoon Nyman on valittu seitsemän kertaa. Viime kaudella hän ylsi kahdesti kuukauden tähdistöön.

Joukkuepelaaminen ratkaisevassa asemassa

Suomen naisten maajoukkueen keskitorjujana Nyman on pelannut 73 peliä. Ranskassa hän pelasi Hainautin ja Istresin joukkueissa, jotka menestyivät myös Eurocupeissa.

– Ulkomailla pelaaminen on hienoa, mutta urheilun jättämä aika pitkästyttää ja aiheuttaa koti-ikävää, Nyman toteaa.

Nyman myöntää, että välivuodet pudottivat hänen fyysistä suoritustasoaan. Sitä hän alkaa nyt nostamaan, jotta hän pystyy pelaamaan kauden ehjänä läpi.

– Voittoa lähdetään hakemaan liigasta. Joukkuepelaaminen ratkaisee, pelkillä nimillä mitaleita ei jaeta, Nyman tietää.

OrPolla on nyt seitsemän julkaistua pelaajasopimusta eli yksi kentällinen on jo koossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?