Oriveden kaupunginvaltuusto harjoitteli historiansa ensimmäistä etäkokousta varten

kaupunginvaltuusto etänä

Oriveden kaupunginvaltuusto harjoitteli etäkokousta torstaina. Pöydän takana istuivat hyvinvointijohtaja Tuija Peurala, puheenjohtaja Jussi Viljanen ja kaupunginjohtaja Juha Kuusisto. Julkiseen jakeluun menevää videokuvausta teki Oriveden Sanomien päätoimittaja Jaana Ala-Lahti

Oriveden kaupunginvaltuusto harjoitteli torstaina kaikkien aikojen ensimmäistä etäkokoustaan varten. Valtuusto kokoontuu ensi maanantaina ensimmäistä kertaa siten, että suuri osa valtuutetuista osallistuu kokoukseen etäyhteyksin kotoaan käsin. Yleisö ei pääse tällä kertaa paikan päälle koronaepidemian vuoksi, mutta kokousta on mahdollista seurata suoran videolähetyksen avulla.

Valtuustosalissa ovat kokouksen aikana paikalla puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä ja kaupunginjohtaja. Myös ainakin kaksi valtuutettua on mukana paikan päällä.

Valtuutetut ovat yhteydessä valtuustosaliin käyttäen etäneuvotteluihin tarkoitettua sovellusta, joka tarjoaa kaikille yhteisen kuva- ja ääniyhteyden.

Oriveden Sanomat toteuttaa kokouksen taltioinnin ja suoran videolähetyksen, jossa on mahdollista seurata niin valtuustosalin tapahtumia kuin etäyhteyksien kautta osallistuvien valtuutettujen puheenvuoroja. Kokouksen streaming-linkki tulee kaupungin ja Oriveden Sanomien verkkosivuille.

Jonkin verran kyselyä on tullut siitä, miksi Oriveden rantaosayleiskaavaa ei käsitellä 27.4. kokouksessa. Kaupunginjohtaja Juha Kuusiston mukaan syynä ovat käytännön järjestelyt, joita kaavan käsittely vaatii.

– Rantaosayleiskaavan käsittely tapahtuu aikanaan neljässä eri osassa, ja kussakin vaiheessa on osa valtuutetuista esteellisiä olemaan mukana päätöksenteossa. Mukana on siten myös useita varavaltuutettuja. Pidämme nyt ensin kokouksen, jonka voimme viedä läpi normaalilla valtuuston kokoonpanolla. Saamme siitä kokemusta käytännön järjestelyissä vähän vaativammankin kokouksen toteutusta varten. Kaava-asia tulee valtuuston käsittelyyn viimeistään kesäkuussa.

Edit 24.4.2020 16:00 Juha Jäntti: Tekstinä oli alun perin toinen, vanhempi aiheeseen liittyvä juttuteksti. Sisältö vaihdettu nyt oikeaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?