Onko elämä hallinnassa?

Onko oma elämäsi hallinnassa nykyajan monien ärsykkeiden ja houkutusten, kiireen ja stressin ristipaineissa? Onko elämäsi itsetuhoista käyttäytymistä, johon liittyy ”omavalintainen myrkky”, oli kyseessä sitten nikotiini, alkoholi, huumeet, epäterveellinen ruoka, ylensyöminen tai joku muu hallitsematonta riippuvuutta aiheuttava aine tai asia.

Poliitikot puhuvat vaalien alla muun muassa siitä, pitäisikö alkoholiveroa nostaa, kun edellinen veron alennus selvästi lisäsi kuolemia ja terveyshaittoja, ja ongelmakäyttö lisääntyi halvan hinnan ja saatavuuden paranemisen myötä. Heiltä ei ole löytynyt järkeviä ehdotuksia näihin ongelmiin, vaan ratkaisumallit ovat olleet lähinnä kosmeettisia. Näitä ongelmia esiintyy samassa suhteessa kuin näitä aineita on ympäristössä saatavilla. Jos tahdot muutosta omaan elämääsi, muuta ympäristöäsi ja poista aineiden saatavuus omalta kohdaltasi, niin lopettamismahdollisuudet paranevat.

Tämä menetelmä toimii tupakan, alkoholin kuin huumeriippuvuudenkin hoitoon, kunhan saadaan niiden, joilla ongelma on, ympäristö sellaiseksi, jossa ei ole tupakkaa, alkoholia tai huumeita. Helpommin sanottu kuin tehty. Ehkä kuitenkin tosielämässä onnistumisesi todennäköisyys paranisi huomattavasti, jos sinut pudotettaisiin laskuvarjolla Pohjoisnavalle, jotta ympäristö olisi varmasti vailla houkutuksia. Siitä huolimatta jokainen askel oikeaan suuntaan lisää onnistumismahdollisuuksia.

Sama pätee myös ongelmista suurimpaan, syntiongelmaan, jonka seuraamuksia edellä mainitut ilmiöt ovat. Kun tahdot ratkaista tämän ongelman, niin se edellyttää tosiasioiden tunnustamista. En ole elänyt Luojani yhteydessä ja tahdossa. Enkä ole välittänyt Hänen tarjoamasta ongelman ratkaisusta Jeesuksen kaikenkattavasta ristin uhrista, jolla poistettiin syntiongelma niin, että jokaisella ihmisellä on sama mahdollisuus tarttua tähän Jumalan lahjaan.

Mutta kun sinä tartut tuohon Jumalan lahjaan, niin Hän pelastaa sinut ja uudesti synnyttää sinut ylhäältä Jumalan Pojan uskoon, jossa on muuttava voima ja Hän muuttaa sinun ympäristösi ja olosuhteesi, ja auttaa sinua kaikissa tilanteissa, missä ikinä apua tarvitset.

Et ole itsesi varassa, vaan sinulla on auttaja syntiesi sovittaja, joka armahtaa ja antaa anteeksi, kun tunnustat ja aidosti kadut niitä. Hän vie sinut laitumelle, jossa saat hyvää ja ravitsevaa ravintoa, hengelle ja sielulle ja koko olemuksellesi.

Usko Herraan Jeesukseen, niin Hän ohjaa sinun askeleesi oikeaan suuntaan ja tulet onnistumaan niin elämässä kuin kuolemankin hetkessä!

Kalevi K. Tuomivaara

Leave a Comment