Vappuviikolla avautuva Tuottajatori tuli Juupajoelle nyt jäädäkseen – virallisia avajaisia uudessa toimitilassa vietetään vasta myöhemmin

Juupajoki, Tuottajatori, Tarja Salonen, Piia Paavola ja Anja Pasuri

Juupajoen Tuottajatorista vastaa voittoa tavoittelematon yhdistys, joka perustettiin tämän vuoden alussa. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Anja Pasuri (oik.) ja sihteerinä Tarja Salonen (vas.). Uuden tilan yhdistys sai hallintaansa maaliskuussa ja sen jälkeen paikkaa on laitettu talkoilla kuntoon. Taustalla Koskikahvilan Piia Paavola huolehtii, että lasitiski on valmis tuotteita varten.

Uudella paikalla Korkeakosken taajamassa sijaitseva Juupajoen Tuottajatori avaa ovensa vappuviikolla. Kovin paljon Tuottajatorin toiminnasta vastaava yhdistys ei siis jäänyt alkuvuodesta asetetusta tavoitteesta, jonka mukaan paikka olisi saatu avattua jo pääsiäiseksi.

– Koronatilanne hiljensi meidät hetkeksi. Mutta sitten me totesimme, että eihän se mikään este meidän toiminnallemme ole, kun vain pidämme etäisyyksistä huolta tiloissamme, Juupajoen tuottajatori -yhdistyksen puheenjohtaja Anja Pasuri toteaa.

– Tämä on meille nyt pysyvä paikka. Tarkoituksena on pitää paikkaa auki sesongin aikana viitenä päivänä viikossa ja muulloin kolmena päivänä. Sunnuntaisin pidämme paikan suljettuna, Pasuri jatkaa.

Sesongilla he tarkoittavat kesää, samoin kuin joulun ja pääsiäisen aikoja. Yhdistys aikoo myös palkata Tuottajatorille ainakin yhden työntekijän.

Keskeiselle paikalle helppo tulla

Tuottajatorin liiketila löytyy nyt samasta kiinteistöstä kunnantalon, terveyskeskuksen ja apteekin kanssa. Vaikka paikka on uusi, toimii Tuottajatori lähes saman mallin mukaan kuin aiemmin Kopsamolla. Paikka on toki kävijöiden kannalta keskeisempi ja palvelutarjonta on myös laajentunut.

– Meille on nyt tulossa mukaan tuotteita 46 tuottajalta. Suurin osa heistä on Juupajoelta. Osa on kokonaan uusia tuottajia, jotka eivät ole vielä aiemmin tuoneet torille tavaraa, Pasuri kertoo.

Kaiken kaikkiaan tuottajista parisenkymmentä on sellaisia, jotka tuovat myyntiin jotain muuta kuin ruokaa, esimerkiksi villasukkia ja muita käsitöitä.

– Mukaan otamme myös koko ajan uusia tuottajia eli itsensä saa meille ilmoittaa, Pasuri kannustaa.

Juupajoki, Tuottajatori, hoitohuone, Tarja Salonen ja Anja Pasuri

Juupajoen Tuottajatorin takaosaan on rakennettu hoitohuone, jota muun muassa hierojat ja kampaajat voivat vuokrata käyttöönsä.

Tuottajatorin tarkoituksena on tukea paikallisten tuottajien mahdollisuuksia saada tuotteitaan myyntiin. Juupajoen rajoja torilla ollaan kuitenkin valmiita rikkomaan.

– Mikäli meillä Juupajoella ei jotain tuotetta valmisteta, niin sen me voimme ottaa myyntiin naapuripaikkakunnilta, esimerkiksi Orivedeltä tai Mänttä-Vilppulasta, Pasuri vahvistaa.

Myyntiin on jo tulossa muun muassa pakastettua ja tuoretta lihaa, grillimakkaraa, leivonnaisia, hunajaa ja kananmunia. Kesällä valikoima laajentuu vihanneksilla, juureksilla ja marjoilla.

– Toivomme, että asiakkaat ymmärtävät, että kaikkia tuotteita ei välttämättä ole myynnissä heti. Tuotteet voivat meiltä myös väliaikaisesti loppua.

Tuottajatorilta voi myös tilata etukäteen valmiiksi pakatun ruokakassin. Palvelusta vastaavat paikalliset pitopalveluyrittäjät.

Kunnan infopiste ja vuokratila hierojille

Uudistuneista tiloista löytyy jatkossa myös Juupajoen kunnan infopiste ja paikallisille palveluntarjoajille tarjotaan seiniltä mainostilaa.

– Meillä on tiloissa myös erillinen hoitohuone. Olemme ajatelleet, että vuokraamme sitä nimellisellä hinnalla aina päiväksi kerrallaan esimerkiksi hierojille, partureille tai jalkahoitajille. Ne ovat sellaisia palveluita, joista Juupajoella on pulaa, Pasuri toteaa.

Hoitohuoneessa on jo valmiina hierontapenkki, kampaajan tuoli ja vesipiste. Vuokraajan tarvitsee siis peri-aatteessa tuoda paikalle vain omat tuotteensa ja huolehtia asiakkaidensa ajanvarauksesta.

Viralliset avajaiset Juupajoen tuottajatorilla pidetään, kun koronatilanne helpottuu ja arki normalisoituu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?