Orivesiläinen Juha-Matti Talvio odottaa kirjetulvaa – ”Apua kirjeiden lukemiseen ja morsianehdokkaiden valintaan minulle on jo tarjottu”

Juha-Matti Talvio on 35-vuotias orivesiläinen maanviljelijä ja koneurakoitsija. Hän etsii nyt rinnalleen morsianta Maajussille morsian -ohjelman avulla. Vierelleen hän toivoo löytävänsä sosiaalisen ja jalat maassa olevan naisen, joka ymmärtäisi kiireisen yrittäjän elämää ja arkea.

– Kavereita tästä on kiittäminen, he minut ilmoittivat ohjelmaan, Oriveden Hirsilässä asuva Juha-Matti Talvio toteaa ja säestää sanojaan lämpimällä naurulla.

Orivesiläisille hänen iloinen luonteensa on jo tuttu, mutta nyt Talvio on esitellyt sen koko Suomelle. Parisen viikkoa sitten hän kertoi televisiossa esitetyn Maajussille morsian -sarjan uuden kauden esittelyjaksossa etsivänsä vierelleen elämänkumppania, naista, jonka kanssa hän voisi jakaa arkensa.

Vielä ei Talvio tiedä, millaisia yhteydenottoja ja esittelyjä hän kirjeissä saa. Saman odotuksen kanssa elävät myös muut seitsemän sarjaan valittua maajussiehdokasta.

Kirjeen Talviolle ja muille maajusseille ehtii vielä kirjoittaa. Ohjelman nettisivuilla kerrotaan, että käsin kirjoitetut, maajusseille osoitetut kirjeet on postitettava viimeistään 6. huhtikuuta mennessä. Sähköisen kirjeen ennättää lähettää vielä 13. huhtikuuta mennessä.

– Odotellaan nyt vain, mitä tässä seuraavaksi tapahtuu. Koronakin voi tässä vielä asioita muuttaa.

Koska jatko ohjelmassa on vielä epävarmaa, niin palataan takaisin hetkeen, jolloin Talvio alkoi epäillä, että hänen ystävänsä suunnittelevat jotain miehen varalle.

Aivan täysin eivät Talvion ystävät nimittäin saaneet häntä yllätettyä.

– Aloin aavistella, että jotain on tekeillä, kun yksi ystävistäni laittoi viestin, jossa hän pyysi minua lähettämään kuvan itsestäni. Tosin olen minä luvankin antanut, että saa minut tällaiseen ilmoittaa. Moni on nimittäin sanonut, että minun pitäisi lähteä johonkin tällaiseen mukaan, Talvio kertoo.

Jalat maassa eikä pää liikaa pilvissä

Talvio on huumorintajuinen mies ja sitä piirrettä hän arvostaisi myös kumppanissaan. Selvää on sekin, että orivesiläinen on lähtenyt ohjelmaan mukaan tosi tarkoituksella.

– Toivoisin, että löytäisin sellaisen kumppanin, jolla olisi jalat maassa eikä pää liikaa pilvissä. Haaveita saa tietysti olla, mutta realismi pitää niissäkin olla. Maalaiselämä kun ei kuitenkaan ole sitä, että kuljetaan vain pellonpiennarta heinänkorsi suupielessä.

Maatilan työt ovat tulleet Talviolle tutuksi jo pienestä pitäen isän vanavedessä kiertäessä. Karjaa tilalla ei ole ollut enää vuoden 2005 jälkeen ja viljatilaa Talvio on nyt isännöinyt vuodesta 2008 lähtien.

Kesäisin Talvio auttaa myös muita ja tekee oman tilan töiden lisäksi kahden muun tilan puinnit. Lisäksi hän tekee koneurakoitsijan töitä.

– Puolisolla pitäisi olla myös oma työ, sillä tila ei tällä hetkellä kahta ihmistä työllistä. Apuna tietysti saa aina olla, Talvio toteaa.

Paikkakuntalaisilta ja muilta tuttaviltaan Talvio on saanut ohjelmaan osallistumisestaan vain positiivista palautetta. Aivan helppo ei päätös ohjelmaan mukaan lähtemisestä kuitenkaan ollut.

– Kun tuotantoyhtiöstä soitettiin ja kerrottiin, että minut olisi valittu mukaan, niin piti sitä asiaa ensin pari yötä miettiä. Julkisuushan tässä eniten mietityttää ja se, että kääntyykö tämä negatiiviseksi.

Talvio löysi kuitenkin ohjelmaan osallistumisesta enemmän plussia kuin miinuksia, ja päätti lähteä mukaan. Sen mies kuitenkin myöntää, että itsensä näkeminen televisiosta tuntui hiukan oudolta.

– Jännityksellä sitä esittelyjaksoa odotin. Päivän verran sitä helmikuun puolivälissä kuvattiin ja onneksi sellaisissa paikoissa, joissa minun oli luontevaa olla. Jätkätkin puhuivat siellä metsässä ihan fiksuja.

– Ja ei tässä ole tainnut yhtäkään päivää olla, että joku ei olisi ohjelmaan osallistumisestani jotakin kommenttia heittänyt. Apua kirjeiden lukemiseen ja morsianehdokkaiden valintaan minulle on myös jo tarjottu.

Maajussille morsian -ohjelman nettisivuilla kerrotaan, että sarjan uusi kausi, jolla Talviokin mahdollisesti on mukana, on tarkoitus esittää televisiossa ensi syksynä.

Tv-kanavien ohjelmakarttoja on kuitenkin jo muutettu meneillään olevan koronaepidemian vuoksi. Muun muassa jo kuvattu Maajussille morsian maailmalla -sarjan esittäminen siirrettiin tältä keväältä ensi syksyyn.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?