Perunannostoasikamaiseen tyyliin

Yksi villisika joutui kolariin viime viikon tiistaina Jyväskyläntiellä, Hulmintien risteyksessä. Sen sukulaiset ehtivät kuitenkin pahantekoon heti seuraavana yönä. Villisikalauma oli vieraillut keskiviikon vastaisena yönä Heikki ja Paula Salomaan kasvimaalla Talviaisissa. Maassa oli sekä isoja että pieniä sorkanjälkiä.

— Kaikki neljä perunapenkkiä oli käännetty, ja sade oli paljastanut jäljelle jääneitä perunoita. Kaikki pavut oli syöty — salkopavut niin korkealle kuin kärsät olivat yltäneet. Kurpitsojakin oli irroiteltu, mutta ne olivat liian suuria haukattaviksi, joten ne olivat vain kuraisia. Myös porkkanapenkeistä oli otettu maistiaisia, luettelee Heikki Salomaa vahinkoja.

Sen jälkeen yöajat kasvimaalla on palanut kirkas valo ja kaksi radiota pauhannut, jotta jäljelle jäänyt sato ehtisi valmistua.

— Nyt on metsästäjillä näytön paikka, jotta päästään tästä vahingollisesta vieraslajista, Salomaa vetoaa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?