Mitkä liikuttavat veljekset!

Mikä: Barry Morrown ja Ronald Bassin elokuvakäsikirjoitukseen perustuva Sademies Tampereen Teatterin päänäyttämöllä, ohjaus Georg Malvius. Neljä Oscar-palkintoa voittanut Sademies (Rain Man) nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa näyttämösovituksena.

Charlien (Lari Halme) elämä pyörii rahan ja autojen ympärillä. Isän kuoltua hän uskoo pääsevänsä miljoonaperintöön käsiksi. Yllätys on melkoinen, kun isä onkin testamentannut omaisuutensa Charlien autistiselle, laitoksessa asuvalle veljelle Raymondille (Risto Korhonen), jonka olemassaolosta hänellä ei ollut tietoakaan.

Parasta: Veljesten lähentyminen vähitellen. Tanssikohtaus on ihana kaikessa kömpelyydessään. Näyttelijät tekevät loistokasta työtä, ja katsoja liikuttuu moneen kertaan.

No jaa: Vähemmälläkin v-alkuisen käytöllä olisi pärjätty.

Kappas vaan: Näyttämö muuntuu onnistuneesti lentokentäksi, sairaalaksi, motelliksi, kodiksi — jopa Las Vegasiksi. Veljesten hauskankirjavat Vegas-asut tekevät vaikutuksen. Kaikki toimii, ja yläasteikäinen seuralaisenikin vaikuttaa tyytyväiseltä teatterin jälkeen.

Risto Korhonen tekee koskettavan roolin Sademiehenä, Lari Halme kasvaa henkisesti Charlien roolissa. Näyttämö muuntuu hienosti tässä jopa Las Vegasiksi. Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?