Metsätalousinsinööriksi voi opiskella Virroilla

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa Virroilla tammikuussa 2019 metsätalousinsinöörin (AMK) -koulutuksen. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, ja koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Koulutusta on suunniteltu yhteistyössä paikallisten ja alueellisten metsäorganisaatioiden kanssa.

— Metsätalousinsinöörien työllisyystilanne on tällä hetkellä hyvä, ja uusien investointien ja eläköitymisen myötä uusia metsäalan osaajia tarvitaan lisää, kertoo metsätalouden koulutuspäällikkö Ari Vanamo Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Koulutus koostuu lähitapaamisista ja etäopiskelusta. Lähijaksoja on 1—2 kertaa kuukaudessa. Lähiopetus järjestetään pääosin Virroilla, yleensä perjantaisin ja lauantaisin. Yksittäisiä lähijaksoja voi olla myös Tampereella.

— Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat päivittää aiempia tutkintojaan, laajentaa osaamistaan tai hakeutua kokonaan uudelle alalle, Vanamo rohkaisee.

Koulutuksen aikana tehdään yhteistyötä paikallisten metsäorganisaatioiden kanssa. Metsätalousinsinöörin koulutus kestää neljä vuotta, ja opiskelupaikkoja tammikuussa 2019 alkavaan koulutukseen on tarjolla yhteensä 30. Opiskelupaikkaa voi hakea ammattikorkeakoulujen yhteishaussa 5.—19. syyskuuta.

Vuoden 2019 alusta TAMK on osa Tampereen korkeakouluyhteisöä, johon kuuluu myös uusi Tampereen yliopisto. TAMKin tutkinto-opiskelijoille tämä merkitsee mahdollisuutta laajentaa osaamistaan myös yliopistossa tarjolla olevilla kursseilla.