Längelmäen kirkko juhlakuntoon ennen tasavuotta

Längelmäen ääni -ryhmän edustaja Heikki Salomaa esittää kirkkovaltuustolle jättämässään aloitteessa, että Oriveden seurakunta valmistautuisi hyvissä ajoin Längelmäen kirkon 250-vuotisjuhlaan. Kirkko rakennettiin vuosina 1770—1772, joten 250 vuotta tulee täyteen vuonna 2022.

— Kirkon tulisi olla tuolloin juhlakunnossa. Sen keltainen ulkomaalaus on pääosin kunnossa, mutta joissakin valkoisissa rakenteissa on korjaamisen tarvetta. Sisällä on penkeissä jonkin verran maalauksen lohkeamia, mutta ne ovat korjausmaalattavissa, Salomaa kertoi.

Kehittämistoimina Salomaa esitti kirkonkellojen etäsoittomahdollisuutta ja internetayhteyden tuomista kirkkoon. Juhlajumalanpalveluksen toteuttajaksi voitaisiin kutsua piispa, ja se voitaisiin pyrkiä saamaan valtakunnanverkkoon.

— Piispamme Matti Repo iloitsi visitaation yhteydessä tehdyssä esittelyssä kirkostamme. Hän jopa totesi sen vaikuttavan tuomiokirkolta, Salomaa kertoi.

Talouspäällikkö Aija Nivala kertoi kellojensoittoautomatiikan olevan jo kuluvan vuoden talousarviossa, joten ainakin se toteutuu lähiaikoina.

Kirkkoherra Mika Tapiolinna totesi kirkkojen juhlavuosia osuvan tuleville vuosille perätysten, sillä ennen Längelmäen kirkon 250-vuotisjuhlaa ehditään juhlimaan Eräjärven kirkon 200-vuotisjuhlaa vuonna 2021.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?