Eräjärven ja Oriveden SPR:n osastot yhteen

SPR:n Eräjärven osasto yhdistyy Oriveden osaston kanssa.

— Aktiivisten jäsenten määrä on Eräjärvellä vähentynyt. Toimintaa halutaan pitää siellä yllä ja innostaa uusia harrastajia mukaan pelkäämättä, että joutuu vaikkapa hallitusvastuuseen, kertoo Oriveden SPR:n osaston tiedotusvastaava Nelli Jokela.

Hämeen piirikin on suositellut Oriveden ja Eräjärven osastojen yhdistymistä. Yhdistyminen astuu voimaan vuoden 2019 alusta.

Eräjärven osaston jäsenmäärä on noin 90—100 ja Oriveden vähän reilut 200. Osastot on perustettu 1950-luvulla.

Jatkossa Eräjärven osasto toimii jaoksena Oriveden osaston alla. Kaikki hallinnollinen tapahtuu Oriveden järjestämänä, joten vastuuta hallituksen keräämiseksi ei ole.

— Yhdistymiseltä odotetaan tehokkaampaa yhteistyötä Oriveden ja Eräjärven välillä. Pyrkimyksenä on koota joukko ahkeria toimijoita, jotta Eräjärvelläkin pystytään toteuttamaan mielekkäitä tempauksia ja tekemistä.

Osastojen yhdistymisestä on sovittu pelisäännöt, joiden mukaan esimerkiksi tuotemyynti pysyy Eky:llä. Ystävätoiminnan alkamista aletaan viritellä. Myös lapsille suunnatun Reddie kids -kerhon käynnistämistä kartoitetaan.

Loppuviikon nälkäpäiväkeräys näkyy katukuvassa niin Orivedellä kuin Eräjärvellä.

— Eräjärvellä lipaskerääjiä ei ole ollut liikenteessä muutamaan vuoteen, mutta nyt elvytetään se toiminto, ja kerääjiä näkyy Salen edustalla perjantaina.

Lipaskerääjiä on jo muutamia, mutta reippaille lipaskerääjille on yhä tarvetta Orivedellä ja Eräjärvellä.

— Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, ja voit kerätä juuri sen ajan kuin haluat. Saat meiltä keräysliivin ja -lippaan sekä tarvitsemasi perehdytyksen. Kerääjäksi voit ilmoittautua olemalla yhteydessä osastomme keräysvastaavaan: Kirsi Lasonen; 050 520 5224, kirsilasonen(at)gmail.com.

Keräystuotto menee SPR:n rahastoon, josta voidaan käyttää varoja siellä, missä kulloinkin on tarve katastrofiavulle.

— Osa keräyksen tuotosta käytetään varmasti Bangladeshissa toimivan SPR:n sairaalan pyörittämiseen. Oriveden osastostakin on yksi sairaanhoitajana työskentelevä henkilö komennuksella kyseisessä sairaalassa, Nelli Jokela kertoo.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?