Veteraanit museolla ja saunomassa

Joukko pirkanmaalaisia rauhanturvaajaveteraaneja muutamalla täydennysmiehellä vahvistettuna kokoontui perjantaina Lylyn, nykyisen Millogin alueella sijaitsevalle viestimuaseolle. Lasse Kopra varikon entisenä työntekijänä opasti ryhmän museolle ja kertoi kalustosta ja sen historiasta.

Juttua riitti ja rauhanturvaamispalvelun asioita käsiteltiin useammassakin keskustelussa. Vieraaksi oli saatu Rauhanturvaajaliiton vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen.

Timo kertoi, että alueella järjestetään rauhanturvaaja- ja kriisinhallintaveteraaneille vertaistukiviikonloppu Hotelli Keurusselällä 12.—14. lokakuuta, ja sinne on vielä muutama paikka vapaana. ”Kehon ja mielen checkpoint” on maksuton tapahtuma, ja tietoa löytyy Rauhanturvaajaliiton sivuilta. Ilmoittautumiset suoraan sähköpostilla: timo.ryhanen@rauhanturvaajaliitto.fi. Osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä liitossa.

Saunottelu oli jo kahdeksas kerta peräkkäin, joten sitä voi kutsua perinteeksi. Sauna laitettiin odottamaan seuraavia saunojia, toiveena että ensi vuonna uudelleen. Kelikin suosi saunojia.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?