Sievitalo lisää helppoutta pientaloasumiseen

Omakotitalojen ja yhtiömuotoisten pari-, rivi- ja luhtitalojen sekä hyvinvointitilojen rakentaja Sievitalo suunnittelee rakentavansa Orivedelle kaupungin ensimmäisen täydenpalvelun rivitaloasuntoyhtiön. Hakamäenpolulle paikalla rakennettavassa yksitasoisessa 10 asunnon rivitaloyhtiössä asuminen on vaivatonta. sillä yhtiövastikkeeseen sisältyvät kiinteistöalan ammattilaisten toteuttamina muun muassa nurmenleikkuu koko tontilta ja ilmanvaihtolaitteiden suodattimien vaihto.

Keskustan tuntumassa sijaitsevalle Moision alueelle rakennettava Asunto-osakeyhtiö Auringonkukka tarjoaa asukkailleen muuttovalmiin kodin vailla huolta pihanhoidosta, talotekniikasta tai tulevista remonteista.

Asunnot on suunniteltu yksitasoisiksi kaksioiksi, kolmioiksi ja neljän huoneen kodeiksi, pinta-alaltaan 44,5— 75neliömetriä. Neliöitä tulee vain yksi, loput asunnot ovat kolmioita ja erikokoisia kaksioita. Taloyhtiön hallinto on valmis heti taloyhtiön valmistuessa.

Asuntoyhtiön rakennustöiden arvioidaan käynnistyvän loppuvuonna 2018, ja muuttamaan pääsee loppuvuonna 2019. Asuntoyhtiö on parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa.

Asunnon ostaja voi varata myös erikseen myytäviä autokatospaikkoja tai pistokkeellisia avopaikkoja.

8— Täyden palvelun asuntoyhtiömme kiinnostavat eri elämänvaiheessa olevia. Moni haluaa asua pientalossa, mutta jättää talotekniikan huoltotyöt ja nurmikonleikkuun mielellään ammattilaisille, kertoo Sievitalon liiketoimintajohtaja ja Pirkanmaan yksikönjohtaja Ari Heinonen.

— Oriveden ensimmäisen täydenpalvelun rivitaloyhtiön asunnot ovat tiloiltaan toimivia, joten ne sopivat niin ensiasunnon ostajille, sinkuille, senioreille kuin lapsiperheillekin, Heinonen jatkaa. Myös asumiskustannuksiin on kiinnitetty huomiota.

8Julkisivumateriaalina on puu. Pääsuunnittelijana on toiminut SAFA arkkitehti, Sievitalon suunnittelujohtaja Taina Jordan.

8— Tavanomaisesta poikkeavat palvelut kuten asukaspihojen hoito ja suodattimien vaihdot vaikuttavat vastikkeeseen vain muutaman prosentin. Palvelut on kilpailutettu, ja ne yhdistyvät edullisesti tavanomaisiin kiinteistönhuollon töihin kuten yhtiön yleisten alueitten hoitoon, Heinonen selvittää.

Sievitalo on Rakennustietosäätiön markkinakatsauksen mukaan noussut toiseksi pientaloasuntoyhtiöiden rakentajana. Tällä hetkellä yritys on rakentanut tai rakentamassa palveluun perustuvia pientaloasuntoja jo yli 18000 eri puolille Suomea. Kysynnän vuoksi yhtiö etsii jatkuvasti täydenpalvelun asuntoyhtiöilleen sopivia 48000—108000 neliön suuruisia tontteja.

Täyden palvelun asuntoyhtiöitä on jo rakennettu tai rakenteilla lukuisilla paikkakunnilla, lähimpänä Kangasala Tampere ja Pirkkala.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?