Perjantai suosikki kesätoripäiväksi

Pirkko Lindström ja Tiina Kuisma vaihtamassa ajatuksia Katja Alakerttulan kanssa. Näkemiin kesätori tältä suvelta!

Oriveden kesätoritoiminta puhallettiin hienoon liitoon ensimmäisenä kesänä asiasta kiinnostuneiden voimin ja Pomoottorin tuella. Rahalla hankittiin välttämättömimpiä varusteita, maksettiin suunnittelutyön palkkakustannuksia, mainostettiin, monistettiin, kustannettiin talkootyön tarjoiluja ja välineitä sekä maksettiin minimaalisia esiintymispalkkioita tarvittaessa.

Nyt on kesä kokeiltu, voidaanko toritoiminta yhteistuumin saada käyntiin. Päättäjäistorilla niin järjestäjät kuin myyjätkin porisivat hyvällä mielellä. Jatkoa kaivataan, ja ensi kesänä on jo helpompi lähteä liikkeelle, kun on perinteitä, mistä jatkaa.

Ainakin torille leiponut Sanna Unkila kannatti perjantai-illansuuta, koska se on inhimillisempi aika myös leipureille. Ei tarvitse nousta aamuyöstä, ja mökkiläistenkin toivotaan ehtivän torille mökkireissun alkajaisiksi.

Vähän ohjelmaa, musiikkia, yhdessäoloa, tuoretta tarjottavaa ja miksei myös kirpparilöytöjä, kaikista niistä on onnistunut kesätori tehty.

Tämän torin muusikkona toimi sähköpianolla Heikki Taipale, ja kertoo jättäneensä maalaamisen hetkeksi tauolle.

Elinvoimajohtaja Pirkko Lindström hyvästeltiin Juupajoelta torilla, ja hänet myös toivotettiin tervetulleeksi Orivedelle torilla. Samalla oli tilaisuus puhua vähän lähiruoka-asiaa ja antaa mukaan korillinen paikallisia tuotteita maisteltavaksi.

Naapurista Kangasalta poikkesi kunnan lähiruokakoordinaattori Katja Alakerttula kertomassa, mitä siellä on tehty. Asia ei varmaasti jää tähän, ja yhteistyötä aiotaan tiivistää.

Kirjastokin oli jalkautunut torille. Henna Kaukoniemi ja Ilkka Kaita-aho pitivät matolla satuhetken ja antoivat kirjavinkkejä niin lapsille kuin aikuisillekin. Pistetään korvan taakse!

Seuraavaksi on tulossa kesätorin Facebook-ryhmässä epävirallinen mielipidekysely: tarvitaanko Orivedelle toritoimintaa? Haluaisitko, että Oriveden paikallistuottajien kesätori toimisi myös ensi kesänä? Mikä tekisi torista vielä paremman? Vastaa ja vaikuta!

Idea tänä kesänä on ollut se, että paikalliset viljelijät, yrittäjät, lähiruokatuottajat, puutarhurit, jatkojalostajat, käsityöläiset, eri alojen osaajat, kirpparimyyjät, järjestöt ja niin edelleen saisivat tuotteitaan esille ja myyntiin, ja että kuluttajat ”löytäisivät” paikkakunnan tarjonnan ja kannattaisivat sitä. On siis kyse paikallistalouden toimeliaisuudesta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?