Jussi Hämelahti aikoo Suomen huipulle

Längelmäen Urheilijain Jussi Hämelahti, 19, aikoo jatkaa tehovalmennusta armeijan tuoman välivuoden jälkeen. Torstain Sisulisäkisoissa hän kävi tiukan taistelun kiekonheiton voitosta M22-ikäryhmän tilastoseiskaa Kangasalan Kisan Olli Niemeä vastaan. Niemi voitti 44,13 kantaneella heitolla Hämelahden saatua parhaalla mitatullaan 43,60-metrisen. Viimeinen täpärästi yliastuttu kantoi ehkä 46 metriä. Jussi on M22-tilaston kahdeksas.

Hämelahti on käynyt tänä kesänä neljä kisaa. Tämä jäi hieman kesän parhaasta. Miehellä on suunnitelmia nousta Suomen miesten kiekkotason nostajaksi.

— Armeija aiheutti välivuoden kehitykseen. Alan opiskelun insinööriksi Tampereella. Sen ohessa aion treenata täysipainoisesti kiekonheittoa noustakseni Suomen kärkitasolle, kertoi kiekonheittoon hyvät mitat omaava Hämelahti.

Seipäässä T15-sarjan Suomen nelonen, Pyrinnön Iida Kujanpää, sivusi ennätystään 2,90. Hän kävi kovan kisan Lempäälän Ella-Noora Haapalehdon kanssa, joka hävisi kymmenen senttiä. OrPon korkeushyppääjä Teemu Laurikainen, P14, ylitti seipään varassa 2,20.

T10-sarjan 100 metrillä Pyrinnön Onerva Tauriainen ehti OrPon Aino Syväsen edelle ajalla 16,55.

P9-kiekossa Jonne Raitanen heitti 16,05. Juho Lehti, P13, kellotti 100 metrillä 14,84.

Ilona Rahkonen, T6, juoksi 60 metriä aikaan 12,41, isoveli Eemeli, P8, 11,71. Vanessa Kantolan meno oli raikasta T5-sarjassa — ajaksi tuli 13,60.

Raketinheitossa kaikki lajitekniikat hyvin hallitseva, vasta T4-sarjassa kisaava Mandi Kahilaniemi heitti 5,03. Poikien puolella P5-sarjassa Pasi Mäenpää nakkasi 6,58.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?