Suomalaisilla ryhtiliikkeen paikka MM-ralliteillä

Viikonvaihteessa ajettava kotimainen MM-ralli on tänä vuonna näytön paikka monelle suomalaiselle kärkikuljettajalle. Maailman nopein kansa -titteli alkaa pian olla historiaa, elleivät nykykuljettajat ala löytää lisää vauhtia ja varmuutta suorituksiinsa.

Keskieurooppalaiset kuljettajat ovat temmeltäneet kärkisijoilla jo liian kauan, ja on aika laittaa Suomen soraränneissä luu kurkkuun ja pelastaa rallimaineemme. Tosin viime vuonna voittoon Suomessa ajoi Esapekka Lappi, joka tänäkin vuonna lukeutuu voittajasuosikkeihin.

Jari-Matti Latvalalle hyvä suoritus tänä vuonna olisi ehdottoman tärkeää, jopa työpaikan suhteen, sillä alkukausi on mennyt todella surkeasti. Peikkona on se, että Latvala ei ole parhaimmillaan kovan paineen alla, mutta miehelle soisi onnistumisen kotirallissa. Nuori suomalainen Teemu Suninen tulee myös olemaan kärkikahinoissa mukana.

Mielenkiintoisin seurattava on vasta 17-vuotias Kalle Rovanperä, josta povataan Suomen seuraavaa rallitähteä. Rovanperä ajaa WRC2-luokassa, joten hän ei taistele rallin voitosta, mutta lukeutuu luokkansa ehdottomiin ennakkosuosikkeihin.

Neste Oil -ralli alkaa testierikoiskokeella torstaiaamuna. Illalla on ensimmäinen virallinen erikoiskoe, joka ajetaan Jyväskylän Harjulla. Perjantaina ajetaan 10 erikoiskoetta Jyväskylän lähiympäristössä, ja lauantaina reitti suuntaa etelää kohti, lähelle Orivettä.

Ouninpohjan legendaarista pätkää ei tänä vuonna ajeta perinteiseen tyyliin, mutta Kakariston erikoiskoe sisältää osaksi vanhaa Ouninpohjaa. Päijälään suuntaa varmasti moni paikallinen rallifani, sillä rallin pisin erikoiskoe sisältää paljon hyviä katselupaikkoja. Oriveden Seudun Urheiluautoilijat ovat jälleen vahvalla panoksella mukana erikoiskokeen järjestämisessä.

Sunnuntaina kaasutellaan vielä neljä vauhdikasta erikoiskoetta. Palkintokorokkeelle Jyväskylään voittajaa odotellaan kello 16.

Tämän vuoden rallin MM-luokkiin ilmoittautuneita on yli 100. Lisäluokista Vetomiehistä ja Nelivetomiehistä tulee vielä 88 autokuntaa lisää, joten osanottajamäärä kipuaa lähelle kahtasataa. Vetomiehet ajavat 6 erikoiskoetta alkaen perjantaina EK11 Harju 2:sta päättyen lauantaina EK19 Pihlajakoski 2:een.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?