Pohjalan maatilan kesäkahvilaavaa ovensa taas elokuussa

Monet ihmiset odottivat innokkaasti Pohjalan Wanha Paja -kesäkahvilan avajaisia. Ei ihme, sillä pöydät oli katettu upein tarjoiluin. Kauniit vanhat astiat ja astiakaapit sekä muut iäkkäät esineet hivelivät silmää entisessä karjakeittiössä.

Niina Karhu-Pohjala avasi kahvilansa ovet Oriveden vanhojen talojen ja pihojen tapahtumaviikonloppuna.

Isäntä Jussi Pohjala kertoo maatilan olleen samalla suvulla jo monessa sukupolvessa, satojen vuosien ajan.

Vanhojen rakennusten tunnelma rentouttaa ja pysähdyttää. Pohjolan lypsykarjatilan pihapiirissä keskellä pirkanmaalaista maaseutua saa kokea luonnon rauhaa ja kauneutta. Kesäkahvilassa viihtyy.

Vanhojen talojen päivänä Pohjalan pihapiirissä sai lisäksi tehdä löytöjä kirpputorilta. Myyntitavarat oli laitettu houkuttelevasti esille ulos. Ulkona oli pöytiä ja tuoleja, joissa kahvittelijat saivat ihastella maalaismaisemia, ellei halunnut istua sisällä.

Kesäkahvilan vieraat saivat herkutella Mervi Kartesalon kakuilla ja ihmetellä vanhan karjakeittiön tarinaa. Yläkerrassa oli varattuna lisää kahvittelutilaa.

— Valitettavasti tänä kesänä emme pidä kesäkahvilaa auki perinteisesti heinäkuussa, mutta lupaamme järjestää muutaman tapahtuman vuoden aikana, Niina Karhu-Pohjala kertoo.

Pohjalan maatilalla on järjestetty kesäkahvilan lisäksi muun muassa maatilavierailuja ja sadonkorjuumarkkinoita. Pohjalan maatilan kesäkahvila avaa ovensa seuraavan kerran 11. elokuuta yhdeksi päiväksi.

Pohjalan maatila sijaitsee 8 kilometriä Oriveden keskustasta Kangasalle päin. Tiloja myös vuokrataan kokous- ja juhlakäyttöön.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?