Kymäläisen ennätystyöntö vei SM-hopealle

Hallitseva Suomen mestari Kaisa Kymäläinen pukkasi Kalevan Kisojen naisten kuulassa ennätyksensä 16,11. Se ei riittänyt mestaruuden uusimiseen, sillä Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä järjesti melkoisen pommin parantamalla ennätystään 90 senttiä tuloksella 16.95, mikä vie hänet EM-kisoihin Berliiniin.

Kymäläinen oli ylivoimainen hopeamitalisti, sillä pronssin korjannut Tampereen Pyrinnön Suvi Helin työnsi 15,47.

Mäkitörmä räjäytti Harjun katsomon toisella työnnöllään, kun kuula tömähti nurmeen vasta lukemissa 16.95. Se oli pisin suomalaisen naisen työntö 19 vuoteen. Senja vakuutti kuntonsa vielä viimeisellä pukkauksella, mittaa kertyi 16,62.

Kymäläisellä oli kolmella ensimmäisellä kierroksella käynnistysvaikeuksia. Toisella tuli paras 15,51. Kaisa pääsi vauhtiin neljännellä kierroksella. Kuula lensi yli 16 metrin nauhan, tulos 16,11. Oma ennätys parani yhdeksän senttiä. EM-tulosrajaan oli eroa enää 39 senttiä. Viidennellä hän ylitti aikaisemman ennätyksen toisen kerran, tulos oli 16,08.

— Tämä kisa oli täysin kaksijakoinen. En tiedä, oliko minulla mestaruuden puolustamisesta liikaa paineita. Jostain löytyi uusi tahti ja nelikiloinen lensi kahdesti yli entisen ennätyksen. Rentoutta kaipaan työntöihini lisää. EM-kisapaikkaa ei ole vielä luovutettu, sillä Lapinlahdella ensi lauantaina voi tulosrajan 16,50 vielä rikkoa. Minulta puuttuu vieläkin tämän kauden tulospiikki, josko se siellä tulee, aprikoi SM-hopeamitalisti Kaisa.

Kymäläistä valmentaa Jaakko Hassi, jolle rapisee SM-mitaleita kaikilta ikätasoilta, myös nuorista.

Harjun kuulakisa oli kovatasoisin vuosikausiin. Kauaksi saa kelata, kun viimeksi kaksi työntäjää on pukannut yli 16 metriä.

Jyväskylän Kalevan Kisat oli yleisömenestys. Kolmena päivänä paikalla oli 6 500 katsojaa eli lähes täysi katsomo.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?