Helle verotti iltarastilaisia

Vuorijärven kallioisilla ja soisilla metsäalueilla pidettiin iltarastit, joiden kävijämäärää helle verotti ankarasti. Osa seudun suunnistajista oli lähtenyt myös Finn5-rastiviikolle, mikä sekin vaikutti iltarastilaisten vähyyteen tällä kertaa.

Ne suunnistajat, jotka olivat paikalle uskaltautuneet helteestä huolimatta, ottivat rastien etsinnän viisaan varovasti. Osa ilmoitti heti alussa, että nyt mennään kävellen tai vain hiljaa juosten.

Joillakin oli myös omat juomareput ja -pullot mukaan otettavaksi metsään. Nestetankkausta sai matkan varrella myös mustikoista ja lakoista. Osa soista oli tosin muuttunut niin kuiviksi, että niitä ei tahtonut edes soiksi tunnistaa.

Rastien etsinnän jälkeen osa suunnistajista kävi pulahtamassa Vuorijärvessä. Joku tosin kommentoi hymyssä suin, että hiet sai kyllä jätettyä järveen, mutta viilennystä ei paljon tullut.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?