Tiedekasvatus pääsee pian vauhtiin

Juupajoen kunta ja Hyytiälän tutkimusasema ovat valmistelleet tiedekasvatuksen aloittamista Juupajoen esi- ja perusopetuksessa.

Tiedekasvatushankkeen suunnittelu ja toteuttaminen tehdään yhteistyössä esiopetuksen ja perusopetuksen henkilöstön kanssa. Alkuvaiheessa toteuttamistapoina ovat erilaiset projektit, opintovierailut ja lyhytkurssit.

— Kyllä tällä kevätlukukaudella varmasti jo tapahtuu. Tavoitteenahan on luoda jatkumo niin, että tiedekasvatus juurrutetaan osaksi Juupajoen perusopetusta, kunnanjohtaja Pirkko Lindström linjaa.

Myös kunnanhallitus edellyttää, että kevään aikana laaditaan tarkempi hankesuunnitelma tiedekasvatuksen sisällyttämisestä systemaattisesti ja tavoitteellisesti kunnan opetussuunnitelmaan.

— Koululaisvierailuja metsäasemalle on toki tehty aiemminkin, mutta nyt toiminta alkaa laajempana tiedekasvatuksena.

Lisäksi tämä tukee nykyisen opetussuunnitelman mukaista ilmiöpohjaista oppimista. Oppilasta osallistetaan yhä enemmän, ja hänet nähdään entistä aktiivisempana oppijana.

Tutkimusasema osoittaa aluksi projektiluonteisesti henkilöstöresurssia hankkeeseen.

Pirkko Lindströmin mukaan tärkeä kunnan ja Hyytiälän yhteistyö konkretisoitui, kun tehtävään löytyi innokas vetäjä, tutkijatohtori Pauliina Schiestl-Aalto.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?