Hovioikeus alensi viemärivaurion korvauksia

Turun hovioikeus alensi Päivi ja Seppo Nikkilälle viemärivauriosta maksettavan korvauksen määrää. Hovioikeus katsoi, että vahingosta ja väliaikaisen asumisen kustannuksista Nikkilöille korvattava määrä korkoineen on 2348901,10 euroa. Lisäksi hovioikeuden oikeudenkäyntikuluja korvataan 168000 eurolla.

Nikkilöiden omistamassa omakotitalossa tapahtui viemärivaurio kesällä 2014. Vaurio aiheutui ilmeisesti naapuritontilla poltettujen roskien aiheuttamasta jätevedenpumppaamon etukaivon sulamisesta, jonka johdosta Nikkilöiden talon lattioille nousi jätevettä.

Nikkilät vaativat Oriveden kaupungilta käyttökelvottomaksi tuhoutuneesta rakennuksesta sekä irtaimistosta 5008000 euron korvauksia. Käräjäoikeus katsoi riittäväksi korvaussummaksi 3948725 euroa, mutta kaupunki valitti vakuutusyhtiönsä toiveen mukaisesti päätöksestä hovioikeuteen.

Hovioikeus alensi korvaussummaa. Vakuutusyhtiö tyytyy hovioikeuden ratkaisuun. Maksettavaa korkoineen kertyy 3068041 euroa. Nikkilöillä on mahdollisuus valittaa päätöksestä vielä korkeimpaan oikeuteen.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?