Fortuna tappioitta jatkosarjassa

Fortunan edustusjoukkueen pelit jatkuvat joululoman jälkeen ylemmässä jatkosarjassa. Vaikka vastustajien taso on noussut reilusti, on Fortuna jatkanut nousujohteista kauttaan. Kolmen ottelun jälkeen saldona on voitto ja kaksi tasapeliä.

Jatkosarjan ensimmäisessä pelissä Fortunan kotihallissa oli vastassa Hämeenkyrön Hokkarit. Riku Paukun maalilla Fortuna siirtyi johdossa ensimmäiselle erätauolle. Hokkarit tuli toisessa erässä tasoihin, mutta Olli Karhun maalilla kotijoukkue Fortuna johti jälleen kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä vieraat kirivät rinnalle ja pian 2—3-johtoon. Maalinsylkijän roolissa tällä kaudella paistatellut Karhu onnistui jälleen tuoden Fortunan tasoihin, ja numerot 3—3 jäivät myös lopputulokseksi.

Fortunan tärkein pelaaja oli tällä kertaa Jussi-Petteri Syvänen, jolle maalissa kertyi peräti 50 torjuntaa.

Viime viikonvaihteessa Fortunalla oli ohjelmassa ottelut molempina päivinä. Lauantaina oli vuorossa vierasottelu hämeenlinnalaista HPK Icedogsia vastaan. Henri Aaltio vei Fortunan johtoon erän alussa, mutta kotijoukkue tuli tasoihin erän lopulla. Erätauolle mentiin lukemissa 1—1.

Toisessa erässä Fortuna teki kaksi maalia ja vastustaja yhden, joten kolmanteen erään mentiin Fortunan komennossa. Toisessa erässä Fortunan maalit merkattiin Aaltiolle ja Tomi Järviölle.

Viimeisen erän alkupuoliskolla Aaltion kolmannella ja Antti Nousiaisen maaleilla Fortuna karkasi jo 2—5-johtoon, mutta kotijoukkue aloitti kovan kirin. Muutama minuutti ennen kolmannen erän loppua hämeenlinnalaiset olivat jo maalin päässä lukemissa 4—5.

HPK Icedogs otti maalivahdin pois pelaten kuudella kenttäpelaajalla, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta, sillä Kalle Pohjonen teki tyhjiin lukemat 4—6. Kotijoukkue yritti vielä sinnitellä ottaen uudestaan maalivahdin pois, mutta huippuvireinen Aaltio niittasi loppulukemat 4—7.

Sunnuntaina Fortuna kohtasi kotonaan Ikurin Vireen. Ottelun alku näytti, että Fortuna saisi kylmää kyytiä, sillä vieraat olivat varmasti paras joukkue, minkä Fortuna oli tällä kaudella kohdannut. Vieraat menivätkin pian jo 0—3-johtoon, mutta kotijoukkue heräsi alkushokin jälkeen pelaamaan tosissaan, ja Ossi Ripatin maalin saattelemana erätauolle mentiin vierasjohdossa 1—3.

Toisen erän alussa Järviö kavensi vierasjohtoa, mutta pian ikurilaiset olivat 2—5-johdossa. Fortuna oli kuitenkin liikkeellä taistelumielellä, ja Karhun ja Otto Pietikäisen maaleilla Fortuna oli jo maalin päässä. Kolmannen erän alussa Pietikäinen tasoitti pelin lukemiin 5—5.

Homma ei vaan millään meinannut kääntyä Fortunalle, sillä seuraavan maalin teki ja johtoon siirtyi ikurilaiset. Karhu otti joukkueen sankarinviitan ja tasoitti loppunumeroiksi 6—6. Tasalukemat olivat hyvä saavutus kovaa vastustaja vastaan.

Seuraava ottelu Fortunalla on 27.1. vieraskentällä Suolahden Urhoa vastaan.