Ulkoilureitti hiihtokunnossa

Orivesi oli Pirkanmaan lumisin paikka viikonloppuna. Se mahdollisti jopa perinteisen hiihdon latu-urien teon Paltanmäen ja Rovastinkankaan koulun väliselle ulkoilureitille. Mauri Kaila ajoi omalla latuhöylällään perinteisen urat, joissa kiviä ei ole näkyvillä.

Kaila ajoi uran myös Teerijärvien kierrokselle välille Tallukallio — Iso Teerijärvi — latukahvila. Uralla ei ole kiviä pinnassa, mutta kanervia, heinää ja vesakkorisuja on vielä jarruna. Reitin voi kiertää huonommilla suksilla. Latukahvilan rannasta pääsee ulkoilureitille Leppäsenvuoreen.

Luisteluhiihtoon Paltanmäen ja Rovastinkankaan koulun välillä on jo mainiot olosuhteet. Perinteisen ura on matala, mutta hiihdettävä.

Sunnuntaina hiihtäjiä oli väliin jo jonoksi asti. Mauri Kaila on avannut muyös Ison Teerijärven jäälle koko järven kiertävän reitin, jolle voi lähteä Teerijärven uimalan parkkipaikalta.