Tapahtumajärjestäjät lupien pyörteissä

Tapahtumien järjestäjät miettivät monta kertaa, pitääkö tilaisuudesta tehdä ilmoitus erilaisille viranomaisille. Vai pitääkö siitä tehdä peräti lupahakemus?

Kansalaisopiston tapahtumanjärjestäjäkurssin seuraavalla kokoontumiskerralla saadaan asiasta selkoa poliisin ja pelastuslaitoksen osalta. Tilaisuus on torstaina 26.1. kello 18 Oriveden palvelutalolla.

Poliisin edustajan tehtävänä on antaa yksityiskohtainen selvitys, milloin ja miten ilmoitus tai lupahakemus on tehtävä. Esille tulee kysymys, ketkä voivat tarvittaessa toimia järjestyksenvalvojina ja montako heitä tarvitaan. Niin ikään selvitetään, mitä liitteitä hakemukseen tulee ottaa mukaan.

Poliisiviranomainen saattaa pyytää liitteeksi tilaisuuden tai tilaisuuden järjestämispaikan pelastussuunnitelman. Sen tekemistä puolestaan esittelee Pirkanmaan pelastuslaitoksen edustaja. Hän puhuu myös yleisemmin tilaisuuden turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Kansalaisopiston tapahtumanjärjestäjäkurssi koostuu erillisistä tilaisuuksista. Niihin kaikkiin tai mielenkiinnon mukaan vain osaan tilaisuuksista voi vapaasti osallistua. Erillistä ilmoittautumista ei edellytetä eikä kurssille osallistuminen maksa mitään.

Kurssin vetäjä Reijo Kahelin sanoo, että kevään aikana jatketaan vielä tutustumista eri paikkoihin ja taloihin, joissa tilaisuuksia voi järjestää. Periaatteessa parin viikon välein järjestettävissä kokoontumisissa paneudutaan myös tapahtumasta tiedottamiseen. Niin ikään jatketaan erilaisten lupakäytäntöjen läpikäyntiä muun muassa terveystarkastukselle tehtävien iomoitusten ja aluehallintovirastolta haettavien alkoholimyynnin lupien osalta.

Kurssilla kootaan aineistoa Oriveden tapahtumajärjestäjän opasvihkosen tekemiseen. Siihen toivotaan tietoa niin tilojen vuokraajista kuin niiden varustelustakin. Samoin toivotaan tietoa muun muassa astioiden ja muiden tavaroiden vuokraamismahdollisuuksista. Kevätkaudella suunnitellaan käytännössä yhdessä kansalaisopiston muiden toimijoiden kanssa Oskon juhlan ja Kevätkirmauksen järjestämistä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?