Kellosalmentien vesivahinko viedään hovioikeuteen

Kellosalmentiellä kesällä 2014 tapahtunut viemäriverkon tukkeutuminen ja siitä omakotitalolle aiheutunut vesivahinko aiheutti käräjäoikeuden tuomion mukaan talon omistajille merkittävästi suuremmat vahingot kuin vakuutusyhtiön jo maksamat korvaukset ovat olleet. Asian puinti jatkuu hovioikeudessa.

Osapuolina riita-asiassa ovat talon omistajat ja Oriveden kaupunki. Vesivahinko aiheutui naapuritontilla tapahtuneesta roskien polttamisesta, jonka takia viemäriverkostoon kuuluva jätevesipumppaamon etukaivo suli ja rikkoutui. Tämän takia viemäriverkko lakkasi toimimasta ja naapuritalossa nousi jätevesi lattioille.

Talon omistajat olivat parhaillaan lomamatkalla ulkomailla, joten vesi ehti tuhota talon asumiskelvottomaksi. Käräjäoikeus katsoi, että Oriveden kaupunki on syyllinen vahinkoon. Kaupungin vakuutus kattaa vahingon, ja vakuutusyhtiö on jo maksanut talon omistajille 3948725 euron korvaukset.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaiset vahingonkorvaukset ovat kuitenkin merkittävästi suuremmat kuin jo maksettu korvaus. Korkoineen summa on yli kaksinkertainen jo maksettuun verrattuna.

Maksajaksi joutuvan vakuutusyhtiö Ifin näkemys on, että käräjäoikeuden päätöksestä tulee valittaa hovioikeuteen. Oriveden kaupunginhallitus yhtyi vakuutusyhtiön näkemykseen ja päätti hakea muutosta Turun hovioikeudelta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?