Pohjois-Hämeeseen syntyy uusi osuuspankki

Mäntän Seudun Osuuspankki ja Oriveden Seudun Osuuspankki yhdistyvät Pohjois-Hämeen Osuuspankiksi. Mäntän ja Oriveden osuuskuntakokoukset päättivät kokouksissaan 29. joulukuuta 2016 yksimielisesti hyväksyä pankkien yhdistämisen. Uusi pankki aloittaa toimintansa 1.7. 2017.

Uuden pankin kotipaikaksi tulee Orivesi. Pankin toimitusjohtajaksi tulee nykyinen Oriveden Seudun OP:n toimitusjohtaja Pertti Pyykkö. Mäntän Seudun OP:n vt. toimitusjohtaja Markku Martikainen on jäämässä eläkkeelle.

Yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Kahden pankin omistaja-asiakkaat siirtyvät uuden osuuspankin jäseniksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Suunnitelman mukaan konttoriverkosto säilyy ennallaan, ja pankkien henkilöstö siirtyy uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Yhdistämisen tavoitteena on muodostaa Pohjois-Hämeeseen vahva osuuspankki, joka turvaa asiantuntevan palvelun myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

— Fuusiossa syntyvä pankki on Pirkanmaan toiseksi suurin osuuspankki ja valtakunnallisestikin se on kohtuullisen suuri. OP-ryhmässä se on suuruudeltaan 25. sijalla, kun tähän asti Mänttä ja Orivesi ovat olleet peräkkäin sijan 50 paikkeilla, Pertti Pyykkö kertoo.

Yhdistymisneuvotteluita Mäntän Seudun OP:n kanssa Pyykkö kehuu sujuviksi. Molemmilla osapuolilla oli selkeä tahto lähteä hakemaan etua yhdistymisestä. Lähiaikoina tapahtuvat eläköitymiset vaikuttivat osaltaan päätöksiin.

— Tälle vuodelle osuu neljä eläköitymistä. Kevään aikana rakennetaan organisaatiota ja yhteistyökuvioita.

Yhdistyvät pankit ovat kooltaan melkein samankokoisia. Mäntän Seudun OP on hieman isompi, sillä sen pankkitoiminta on 430 miljoonaa euroa ja Oriveden Seudun OP:n 380 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa Mäntällä on 30 ja Orivedellä 22.

Uuden pankin tase on 433 miljoonaa euroa, asiakasvarat 400 miljoonaa euroa, rahoitustoiminta 400 miljoonaa euroa ja pankkitoiminta 810 miljoonaa euroa. Sillä on noin 268700 asiakasta ja 128300 omistaja-asiakasta. Omien varojen määrä on 70 miljoonaa euroa.

— Alueilla säilytetään laaja paikallinen päätösvalta. Uusi pankki voi toimia entistä tehokkaammin koko toimialueen hyväksi, kertoo hallituksen puheenjohtaja Raimo Maakanen Mäntän Seudun Osuuspankista.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?