Mitä Suomileikkii?

Koko Suomi leikkii -hanke kysyi syksyllä suomalaisilta, mitä leikki heille merkitsee. Yli puolet vastaajista leikkii viikoittain, yleisimmin perheenjäsenten kesken. Suosituimmat leikit ovat edelleen hippa, askartelu, lautapelit sekä kutitus- ja hassutteluleikit.

Kyselyyn vastasi 322 aikuista ja lasta, joista 96 prosenttia kertoi leikin tuottavan heille iloa. 79 prosenttia oli sitä mieltä, että leikkiessä saa uusia ideoita.

Lapset leikkivät mieluiten ulkona erilaisia pihaleikkejä, kuten hippaa, tervapataa ja kirkonrottaa. Sisäleikeistä suosittuja ovat askartelu ja piirtäminen, nukeilla, pikkuautoilla sekä legoilla leikkiminen. Aikuisten suosiossa ovat kortti- ja lautapelien pelaaminen, laulu- ja kutitusleikit sekä lapsen kanssa yhdessä hassutteleminen.

Avoimissa vastauksissa korostuivat leikkiin heittäytymisestä ja yhdessäolosta syntyvä ilo.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?