Mieslaulajilla alkaakevätlaulukausi

Oriveden Mieslaulajien kevätkausi alkaa maanantaina 9.1. kello 18.30 Laulumajalla. Uusi kuoronjohtajamme Leena Mäkelä ei ole enää ”uusi”, sillä hänellä on takanaan jo tasan vuosi Mieslaulajien johtajana.

Leenalla on alusta alkaen ollut määrätietoinen ja pedagoginen, mutta samalla myös äidillinen ote yhä paremmin laulamaan opetteleviin ”poikiinsa”. Syksyllä laadittu suunnitelma yhteistyöstä Leena Mäkelän toisen kuoron eli Laulun Luomon kanssa konkretisoituu huhtikuussa. Molemmat kuorot esiintyvät yhteisessä konsertissa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Oriveden Opiston Klemettisalissa lauantaina 8. huhtikuuta teemalla ”Sinivalkoisin sävelin — neljä vuodenaikaa”.

Tuo konsertti on mahdollista uusia tarpeen mukaan myöhemmin syksyllä jossain Oriveden sivukylien tai myös Juupajoen alueen kylätalossa, mikäli kysyntää ja kiinnostusta esimerkiksi kyläyhdistysten tai muiden seurojen puolelta on.

Nyt olisi erinomainen ajankohta myös uusilla laulajilla liittyä joukkoon, sillä konsertin laulut ehtii vielä oppimaan ja esiintymiskokemusta alkaa karttua heti keväällä. Harjoitukset pidetään maanantaisin kello 18.30—21 Laulumajalla, Koulutie 20.

Kesäkuussa Liettuaan, Vilnaan tehdyn kuoromatkamme seurauksena tuolloinen emäntä-isäntäkuoro, sekakuoro Libro on lähestynyt Oriveden Mieslaulajia joulutervehdysten muodossa, ja samalla esittänyt halunsa tulla kuoromatkalle Suomeen ja Mieslaulajien vieraaksi ensi keväänä touko—kesäkuussa.

Asiasta ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia tai varmoja päätöksiä, mutta ainakin jonkinlainen puistokonsertti todennäköisesti nähdään ja kuullaan myös Orivedellä, mikäli vieraskuoro osallistuu esimerkiksi Tampereen Sävel -kuorotapahtumaan kesäkuun alussa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?