Kenen hymy suloisin?

Pian valitaan Oriveden seudun päivänsäde!

Talvea jatketaan iloisesti päivänsäteiden seurassa. Suomi 100 -juhlavuosi aloitetaan näin Oriveden Sanomissa tulevaisuuden toivoista, lapsista.

Alkuvuoden kuvakisassa etsitään iloista ja aurinkoista lasta, jonka hymy kirkastaa päivän talvipakkastenkin keskellä. Huonoja uutisia maailmassa ja Suomessa riittää, olkoon pikku päivänsäteiden hymy vastalääkettä kaikille niille.

Oriveden seudun päivänsädettä etsitään Oriveden Sanomien ja Studio SannaH:n yhteisessä kisassa tammi—helmikuussa.

Yhteistyökumppaniksi kisaan on saatu orivesiläinen valokuvaaja Sanna Hellekoski, joka kuvaa kaikki ehdokkaat.

Lukijat saavat äänestää omaa suosikkiaan verkossa tai oheisella kupongilla ja osallistuvat samalla palkinnon arvontaan. Äänestäjien kesken arvotaan 50 euron lahjakortti paikalliseen liikkeeseen.

Kuponki palautetaan Oriveden Sanomien toimitukseen, PL 33, 35301 Orivesi. Sen voi myös pudottaa Oriveden Sanomien postilaatikkoon Oriveden S-marketin eteisessä.

Eniten ääniä saanut 1—5-vuotias saa palkinnoksi Sannalta 95 arvoisen lapsikuvauksen kuvineen sekä Oriveden Sanomilta hopeisen Kalevala-korun lusikan, jonka Kultajuvonen kaivertaa.

Päivänsäde-ehdokkaan pitää olla täyttänyt vuoden, mutta ei vielä kuutta vuotta.

Toimi näin: Varaa Sanna Hellekoskelta vartin Päivänsäde-kuvausaika mieluiten netin kautta osoitteesta www.studiosannah.fi. Kuvaukset on keskitetty tietyille päiville tammikuussa.

Kuvaus on maksuton, mutta halutessasi voit tilata Sannalta kilpailukuvan. Tuodessasi lapsen kuvaukseen annat samalla luvan julkaista kuva kilpailussa ja sen markkinoinnissa.

Sanna Hellekoski toimittaa kuvat Oriveden Sanomille, ja ne julkaistaan lehden verkkosivuilla. Voittaja esitellään myös lehdessä.

Kuvausajat ovat maanantaista lauantaihin 23.—28. tammikuuta.

Kuvat ovat verkossa nähtävillä helmikuun alussa, ja äänestysaika jatkuu helmikuun loppuun. Voittaja julkistetaan maaliskuun alussa.

Monessa kodissa asuu päivänsäteitä, mutta kuka valloittaa lukijat?

Edellisen kerran paikallisia päivänsäteitä on Orivedellä valittu Maritta Pesosen kuvaamossa 2000-luvun alussa, mutta asuupa täällä yksi koko Suomen Päivänsäde, nimittäin Aliisa Varuhin.

Hän voitti Seura-lehden järjestämän Päivänsäde-yleisöäänestyksen vuonna 2000, silloin sukunimellä Lattunen.

— Jotkut tuttavat muistavat tapauksen hyvinkin. Lehti, jossa voittaja esitellään, on tietenkin visusti säilytetty. Sitten myöhemmin, kun jotain jo aloin ymmärtää, olin tietenkin kovin onnellinen tästä valinnasta, Aliisa kertoo.

Kilpailun aikaan hän oli kolmevuotias, iloinen tohottaja, jonka oli pakko saada oma pehmoeläin mukaan kuvaan. Kilpailukuvan lähetti lehteen hänen tätinsä.

— Kova tohottaja taidan olla edelleen, kuvailee urheilua aina innokkaasti harrastanut ja erityisesti juoksulajeissa kunnostautunut viime kevään ylioppilas.

Aliisan kutrit olivat tuolloin parivuotiaana vielä vaaleat, ja ne alkoivat tummua vasta yläasteella. Sittemmin hän on ottanut tummiin hiuksiin vaaleita raitoja.

Hän viettää nyt välivuotta ja pyrkii ensi keväänä opiskelemaan.

Lukeminen oli jo silloin tärkeää, ja edelleen Aliisa lukee mielellään. Eniten häntä kiinnostavat historian henkilöiden elämäkerrat. Parhaillaan on menossa Coco Chanelin elämäkerta.

— Myös vieraat kulttuurit kiehtovat. Viimeksi luin kirjan Minä olen Malala. Se kertoo pakistanilaistytöstä, joka tyttöjen koulunkäyntiä puolustaessaaan tuli ammutuksi päähän. Se, mikä meille on arkipäivää ja itsestäänselvyys, on joillekin kaukainen tavoite ja haave.

— Vaikka nuo tarinat ovat usein aika kamalia, niistä on hyvä tietää, Aliisa perustelee vakavana ja räväyttää sitten taas iloisen hymyn.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?