OrPon liigajaoston puheenjohtajana on aloittanut uusi nimi – ”Minulla on ehkä eniten annettavaa toimimalla koordinoijana sekä myös tuomalla uusia verkostokontakteja”

Timo Rotonen on aloittanut OrPon liigajaoston puheenjohtajana. Kuva: OrPo/Terhi Kääriäinen

Oriveden Ponnistuksen liigajaosto tiedottaa, että sen puheenjohtajana on aloittanut Timo Rotonen.

Rotonen siirtyi reserviin kenraaliluutnanttina vuoden 2020 alussa Puolustusvoimien sotatalouspäällikön tehtävästä. Hän ehti palvella Puolustusvoimissa lukuisissa eri tehtävissä yli 40 vuoden aikana. Orivedelle hän muutti 25 vuotta sitten silloisten työtehtävien perässä.

Myös OrPo on Rotoselle tuttu pitkältä ajalta urheilu- ja lentopalloseurana.

– Liigajaoston puheenjohtajaksi minua pyydettiin heinä-elokuun vaihteessa, ja muutaman päivän harkittuani suostuin siihen, Rotonen kertoo tiedotteessa.

Liigajaoston edellisen puheenjohtajan Veli-Jussi Lietsalan kerrotaan jatkavan organisaatiossa otteluraportoijana ja valokuvaajana.

Linjauksia katsotaan ajan kanssa

Jaosto hallinnoi OrPon liigajoukkueen taustoja.

– Yhden kokouksen perusteella liigajaostossa näyttää olevan innokkaita ja asiansa osaavia jäseniä. Puheenjohtajana minulla on ehkä eniten annettavaa toimimalla koordinoijana sekä myös tuomalla uusia verkostokontakteja. Asia on vielä kovin uusi, eikä mitään suuria ohjelmalinjauksia ole ehtinyt muodostua – eikä ehkä tarvitsekaan, Rotonen toteaa tiedotteessa.

Rotosen mukaan riittävä rahoitus ja eri tahoilta saatava muu tuki ovat ensiarvoisia toimintaedellytyksiä joukkueelle. Pienellä paikkakunnalla ne voivat myös olla haasteita, vaikka ylimmällä kansallisella tasolla ei olisikaan muita kilpailemassa resursseista.

– Oriveden Ponnistuksen naisten liigajoukkue on menestynyt hienosti ja on samalla myös koko paikkakunnalle näkyvä ja tyylikäs käyntikortti. Toivottavasti täällä osataan olla siitä ylpeitä ja jaksetaan tukea sen toimintaa, Rotonen toivoo tiedotteessa.

Lentopallo tuttu laji

Tiedotteessa kerrotaan, että Rotonen on itsekin pelannut lentopalloa harrastajatasolla juniori-, koulu- ja opiskelijajoukkueissa. Viimeiset pelit ovat Orivedeltä yli 20 vuoden takaa.

Lajin alkeet hän oppi alle kymmenenvuotiaana Pudasjärvellä, joka oli siihen aikaan erityisesti juniorityöstä tunnettu lentopallopitäjä.

– Päälajini oli juniorivuosina pesäpallo, jota pelasin kaikki sarjat läpi Oulu Lipon joukkueissa. Missään vaiheessa lentis ei ole jäänyt kokonaan sivuun, vaan seuraan sitä tv:stä tai jatkossa ehkä enemmän katsomossa, Rotonen miettii tiedotteessa.

Leave a Comment