Yhdeksänvuotias Leo Nyberg kahmi kultaa piirinmestaruuskilpailuista – hän otti voitot 40 metrin ja tuhannen metrin juoksuissa sekä pituushypyssä

Leo Nyberg nappasi kolme kultamitalia piirinmestaruuskisoista Ratinan stadionilta. Kuva: Milla Nyberg

Oriveden Ponnistuksen Leo Nyberg, 9, oli liekeissä yleisurheilun piirinmestaruuskilpailuissa Ratinan stadionilla Tampereella. Hän voitti kaikki kolme lajia, joihin osallistui.

Kultaa tuli 40:n ja tuhannen metrin juoksuista sekä pituushypystä. Kaikissa lajeissa Nyberg teki myös uudet ennätyksensä.

Pikamatkalla Nyberg paransi ennätystään ensin alkuerässä, jolloin matka taittui aikaan 6,72. Finaalissa kulki vastatuulesta huolimatta vielä kovempaa, ja piirinmestarin ennätykseksi kirjattiin 6,65. Hän oli matkalla aivan omilla sekuntiluvuillaan, sillä toiseksi tullut Lempäälän Kisa Yleisurheilun Kristian Järnström kellotti ajan 7,01.

Pituudessa uusi ennätys on nyt 3,79, jonka Nyberg ponkaisi kilpailun toisella hyppykierroksella. Hän voitti toiseksi hypänneen Tampereen Pyrinnön Veeti Kontturin 16 sentillä.

Nybergin kisaurakka päättyi tuhannen metrin juoksuun. Siinä hän tuli maaliin ajassa 3.44.57. Vastusta hänelle koetti antaa Lempäälän Kisa Yleisurheilun Klaus Salmus, joka ylitti maaliviivan vajaat pari sekuntia Nybergin jälkeen.

Kaislalle kaksi hopeaa ja nippu ennätyksiä

Kaisla Viljanen urakoi neljä lajia kymmenvuotiaiden tyttöjen sarjassa. Myös hän pisti ennätyksiään uusiksi. Uudella kolmiloikkaennätyksellä 7,92 Viljanen nappasi piirinmestaruushopeaa, eikä voittokaan jäänyt kuin 13 sentin päähän.

Piirinmestaruushopeaa Viljanen otti niin ikään tuhannen metrin juoksusta. Myös siinä Viljanen kirjautti uuden ennätyksen. Matka taittui aikaan 3.57,64.

Viljanen hyppäsi ennätyksensä myös pituuskilpailussa. Hän oli viides tuloksella 3,64 ja jäi pronssista vain kaksi senttiä.

Korkeudessa hän hyppäsi myös ennätyksensä 115:n tuntumaan. Tuloksella 113 irtosi neljäs sija.

Ilonalla ei paras päivä

Ilona Rahkonen uurasti T11-sarjassa Viljasen tapaan neljässä lajissa. Hänen kilpailunsa menivät kauden aiempiin otatuksiin nähden alakanttiin, vaikka mitaleja tulikin.

Kuulakilpailun johdossa pitkään ollut Rahkonen menetti voiton viimeisellä kierroksella pidemmälle työntäneelle Toijalan Vauhdin täysnimikaimalle. Voittaja Ilona Rahkonen työnsi 8,91 metriä ja Oriveden Ponnistuksen Ilona Rahkonen 8,73.

60 metrin juoksuun ja pituushyppyyn Rahkonen lähti puolustavana piirinmestarina. Juoksu kulki alkuerissä aikaan 9,02, mutta finaalin kolmen ja puolen metrin vastaisessa tuulessa hän jäi kolmanneksi itselleen vaatimattomalla ajalla 9,16.

Pituudessa ikäluokan kauden kärkituloksen haltija jätettiin neljänneksi. Rahkosen parhaaksi jäi ensimmäisellä hypyllä mitattu 4,20. Hän jäi voitosta 14 sentin päähän.

Korkeudessa Rahkonen ylitti 128. Tällä hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

Myös Emil mitaleille

Kolmannen tuhannen metrin piirinmestaruusmitalin Oriveden Ponnistukselle otti P10-sarjassa juossut Emil Ruissalo. Hän juoksi matkan aikaan 3.55,93.

Alisa Teho kilpaili T10-sarjan kuulantyönnössä. Hän sijoittui yhdeksänneksi tuloksella 5,20.

Kangasalan Kisaa edustava orivesiläinen Amanda Onnela oli ennätysvauhdissa hänkin. Tuhannen metrin juoksu taittui aikaan 3,27,16.  Uudella ennätyksellään hän sijoittui kilpailussa viidenneksi.