Kiukku ja vastaus jäivät lenkille – joskus on ihan hyvä istua hetkeksi sormiensa päällä

Meinasin pistää vähän äkäisemmän tviittivastauksen. Piti ensin vain viedä Osku kävelylle. Sille lenkille ne sitten jäivät, kiukku ja vastaus. Suosittelen.

Näin kirjoitti tasavallan presidentti Sauli Niinistö viime viikolla julkaisemassaan tviitissä. Kiukun syytä tviitissä ei mainita eikä sitä siinä tarvitsekaan kertoa. Tärkeämpi huomio presidentiltä oli se, kuinka hän toimi tilanteessa, jossa jokin asia meni yli äyräiden. Hän jätti harmistumisen syyn hetkeksi sivuun ja lopulta äkäiselle vastaukselle ei ollut enää tarvetta. Asiasta tuli ilmeisesti lopulta pienempi kuin miltä se oli aluksi tuntunut.

Sosiaalisen median kanavissa on paljon hyvää, mutta myös paljon ikävältä ja epämiellyttävältä tuntuvaa mesoamista. Kiukkuinen vastaus tai mollaava kommentti saattaa monen sormista lähteä varsin ärhäkkäästi, jos jokin asia ei ole miellyttänyt tai vastannut omia ajatuksia.

Joskus voisi kuitenkin harrastaa itsesäätelyä ja istahtaa sormien päälle hetkeksi tai lähteä lenkille, kuten Niinistö teki. Jos esimerkiksi videolle tallentunut esitys ei miellytä, voi asian todeta vain ehkä hiljaa itselleen ja siirtyä seuraavan tallenteen pariin. Julkinen dissaaminen ja naurunalaiseksi asettaminen eivät ole kaunista käyttäytymistä.

Väittelyitä voi käydä ja mielipiteitään esittää sosiaalisen median keskusteluissa myös kohteliaasti. Sitenhän me käyttäydymme oikeassakin elämässä.

Jään tämän viikon jälkeen kesälomalle. Osa siitä kuluu myös täysin somesta vapaalla, ja Niinistön tavoin aion keskittyä ainakin koiran ulkoiluttamiseen. Hyvää kesää, nähdään elokuussa!

Leave a Comment