OrPon yleisurheilijat tekivät ennätyksiä juhannuskisoissa – Ilona Rahkonen juoksi ensimmäisen kerran 60 metriä alle yhdeksän sekunnin

Oriveden Ponnistuksen yleisurheilijat äityivät tekemään kauden parhaita suorituksiaan Keuruun juhannuskisoissa perjantaina.

Lauri Hassi juoksi 800 metriä uuteen ennätysaikaan 1.53,07 ja sijoittui kisassa toiseksi.  Hassin edellinen ennätys oli 1.53,38 ja tällä kaudella hän oli juossut ajan 1.54,13.

Olosuhteet ja kisaajien kunto olivat kohdallaan, sillä kaiken kaikkiaan yhdeksän juoksijaa teki kisassa uuden ennätyksensä ja kahdelle juoksijalle kirjattiin vielä kauden paras tulos. Voittoon juoksi KU-58:n Junnu Korvenpää ennätyksellään 1.52,25.

Oona Viljanen työnsi naisten kuulassa kesän parhaan tuloksensa 12,99. Hän oli Emilia Kankaan tuloksella 16,34 voittamassa kisassa viides.

Aino Suorsa ylitti naisten seiväshypyssä 350. Se riitti kisassa kymmenteen sijaan. Suorsa teki yritykset myös ulkoratojen ennätyskorkeudestaan, mutta vielä ei 370 ylittynyt.

Suorsa kilpaili myös paria päivää ennen Keuruuta Turussa. Siellä hän hyppäsi tuloksen 345 ja otti sillä kisassa jaetun kolmannen sijan.

Nuoret kisasivat torstaina

Nuorten juhannuskisat Keuruulla käytiin jo torstaina. Oriveden Ponnistuksen Ilona Rahkonen juoksi T11-sarjan 60 metriä ensimmäisen kerran alle yhdeksään sekuntiin. Uusi ennätys kirjataan nyt luvuin 8,91. Rahkonen vei voiton kisasta selkeällä erolla, sillä toiseksi juoksi ajalla 9,39 Karstulan Kivan Säde Lindgren.

Rahkonen voitti myös pituuskisan. Voittohypyn mitta oli 442 senttimetriä ja se jäi vain kolme senttiä tänä vuonna hypätystä ennätyksestä. Rahkonen oli kisassa omilla metrilukemillaan, sillä toiseksi tullut Porvoon Urheilijoiden Minea Haapsalo hyppäsi tuloksen 385.

Rahkonen osallistui kisoissa myös tuhannen metrin juoksuun. Hän juoksi ajan 4.01,32 ja oli kisassa viides. Parhaimmillaan Rahkonen on juossut matkan alle neljään minuuttiin.

Jo saman viikon maanantaina Rahkonen oli kisannut Tampereella Hippo-kisoissa. Niissä hän teki ennätyksensä T11-sarjan keihäässä ja 60 metrin aitajuoksussa.

Keihäskisan Rahkonen voitti tuloksella 24,26. Hän paransi edellisellä viikolla Oriveden Sisulisissä heittämäänsä ennätystä reilun metrin. Edellinen ennätys oli 22,93.

Aidat Rahkoselta aikaan 10,87. Kisassa hän sijoittui toiseksi.

Rahkosen ennätykset olivat A-luokan tuloksia. Alkuvuoden aikana hän on tehnyt ikäluokassaan jo kuusi A-luokan tulosta.

Orivesiläinen, Kangasalan Kisaa Amanda Onnela oli mukana T13-sarjan 1 000 metrillä. Onnela juoksi kisassa toiseksi ja hänen aikansa oli 3.41,53. Tällä kaudella Onnela on juossut ennätyksekseen 3.34,62. Kisan voitti ylivoimaisesti Kaipolan Vireen Iida Taini ajalla 3.31,95.

Hassi juoksi ykköseksi Saarijärvellä

Sunnuntaina Saarijärven juhannuskisoissa Lauri Hassi voitti 800 metrin kisan. Voittotulos oli 1.57,29. Juoksussa ensimmäinen 400 metriä oli hidas, noin 61–62 sekuntia. Toinen kierros mentiin jo reippaammin.

Myös Teemu Laurikainen oli ilmoittautunut Saarijärven juhannuskisoihin, mutta hän jätti kisan väliin. Laurikainen oli loukannut nilkkaansa Keuruun kisoissa, missä hän hyppäsi tuloksen 186.

Juttua on muokattu 3.7.2023 klo 10.35: Juttuun on lisätty Kangasalaa Kisaa edustavan Amanda Onnelan kisatulos Keuruulta.