OrPo lähti Jukolan Viestiin neljän joukkueen voimin – varsinaisissa kärkikahinoissa nähtiin myös orivesiläistä suunnistusosaamista

Kalevan Rasti oli Jukolan Viestin Venloissa paras suomalaisjoukkue. Ankkuri Miia Niittynen toi joukkueen kolmantena maaliin. Kuva: Timo Mikkola

Oriveden Ponnistus suuntasi Jukolan Viestiin neljän joukkueen voimin. Niistä kaksi saatiin Venloihin ja kaksi suunnisti Jukolan yössä. Jukolan Viesti kisattiin lauantaina Porvoossa.

– Miesten ykkösjoukkue meni läpi. Miesten toisesta joukkueesta puuttui yksi juoksija, niin mentiin ilman ankkuria, OrPon pääseuran puheenjohtaja Antti Uotila kertoo.

Joukkueet saatiin kasaan OrPon jäsenten lisäksi paikallisista suunnistuksen harrastajista.

Lämmin ilma vaikutti Uotilan mukaan jonkin verran suoritukseen. Etenkin naisten olosuhteet olivat helteen puolesta rankat.

– Itselleni kokemus oli sikäli poikkeava, että joudun pitkälle ankkuriosuudelle. Tulin kisapaikalle vasta aamulla. Jukolan yö jäi tällä kertaa kokematta. Kun itse tulin maaliin puolen päivän aikaan oli jo melko lämmin.

Uotila kehuu tapahtuman järjestelyitä. Kisareissusta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku.

– Maasto oli hyvä. Ei tarvinnut kulkea teitä pitkin kovin paljoa. Ankkuriosuus oli noin 15 kilometriä linnuntietä. Jukolan täytyykin olla vaikea, muuten siellä ei tarvitse suunnistaa yhtään. Porukkaa on niin paljon, että reitille syntyy polkuja, Uotila sanoo.

Kalevan Rasti Venlojen parhaana suomalaisjoukkueena

Venlojen viestissä OrPon ykkösjoukkue tuli maaliin sijalla 334, joka oli OrPon paras sijoitus kisoissa. Joukkueessa suunnistivat Niina Järvensivu, Suvi Pajunen, Taina Uotila ja Tiina Uotila.

Kakkosjoukkueen sijaksi tuli 1280. Suunnistajina olivat Arja Pajunen, Terhi Uotila, Tiina Mäkelä ja Satu Mandelin.

Jukolan miesten viestissä vain toinen OrPon joukkueista sai hyväksytyn suorituksen. Orpon ykkösjoukkueen sija oli 686 ja siinä suunnistivat Ville Nummela, Tero Kopra, Jukka Jarva, Heikki Lepistö, Riku Kopra, Jani Jauhiainen ja Antti Uotila.

Vajaalukuisessa ilman ankkuria jääneessä kakkosjoukkueessa suunnistivat Juuso Huhtari, Eero Sompi, Hannu Lehtola, Raimo Pusa, Visa Sippu ja Marko Yläjärvi.

Venlojen viestin kärkikahinoissa nähtiin orivesiläislähtöinen Miia Niittynen. Niittynen suunnistaa Kalevan Rastin riveissä. Se sijoittui parhaimpana suomalaisjoukkueena kolmanneksi.

Ankkuriosuudella Miia Niittynen kamppaili ruotsalaisseura OK Linnén kanssa viestin kakkostilasta. Vain puoli kilometriä ennen maalia OK Linnén Johanna Ridefelt ohitti Niittysen ja nousi kakkoseksi, Suunnistusliiton tiedote kertoo.

– Aloitin aika kovaa ja puolivälissä alkoi tuntua, että mitenhän tämä tulee loppuun asti. Lopussa kaaduin mäen päällä ja jäin vähän, mutta en tiedä olisiko silti ollut mitään mahdollisuuksia Johannaa vastaan, Niittynen kertaa tiedotteessa

Jukolan viestin voitti ruotsalaisseura Stora Tuna OK. Voitto oli heille jo neljäs perättäinen.

Venlojen suunnistuksen voitti niin ikään ruotsalainen IFK Göteborg toista vuotta putkeen.

Leave a Comment