Konsta Saariselle kakkossijan pisteet SM5-luokasta Tunturirallista – kokonaiskilpailuissa nuori mies nousi kymmenen parhaan joukkoon

Konsta Saarinen, Tunturiralli
Orivesiläinen Konsta Saarinen ajoi Tunturirallissa toiseksi SM5-luokassa. Kokonaiskilpailussa hän ylsi upeasti yhdeksänneksi. Kuva: Jarno Saari

Orivesiläisen Konsta Saarisen Ralli SM -sarja alkoi mainosti, kun 18-vuotias Mitsubishi-kuljettaja ajoi luokassaan toiseksi Rovaniemen Tunturirallissa, Saarisen rallitalli tiedottaa.

Kokonaiskilpailussa Saarinen sijoittui komeasti kympin kärkeen kaikkiaan yli sadan osallistujan joukossa. Saarinen oli kokonaiskilpailussa yhdeksäs. Hän jäi rallin voittaneesta Teemu Asunmaasta reilun seitsemän minuuttia.

PR-Racingia edustava kuljettaja aloitti kaksipäiväisen rallin SM5-luokassa toisena. Viime vuoden Suomen mestari Ville Hautamäki oli päässyt karkaamaan 38 sekunnin päähän.

– Yritetään kaventaa eroa kärkeen ja samalla karistaa takana olevat kintereiltä, kertoi Saarinen taktiikakseen toiselle kisapäivälle.

Lauantaina tuli kolme pohja-aikaa

Konsta Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä pitivät luokassaan kärkivauhtia lauantain erikoiskokeilla ja kellottivat kolme pohja-aikaa.

Ero kärkeen kaventui, mutta Hautamäki piti pintansa 26,6 sekunnin turvin. Vastaavasti Saarisen autokunnan lähin uhkaaja putosi lähes minuutin päähän.

– Pitkä ja vaativa kilpailu ajettiin puhtaasti läpi ilman virheitä. Tämä oli minulle kolmas Tunturiralli, joista kaikista on saavutettu hyvä tulos, Saarinen laskee.

– Renkaiden kanssa täytyi vähän taktikoida, että sai valittua vaihteleviin lumiolosuhteisiin oikeat renkaat. Siinäkin asiassa onnistuimme hyvin.

Kisan kuudes erikoiskoe oli niin sanottu Power Stage -erikoiskoe. Saarinen keräsi siltä pisteet kotiin ajamalla erikoiskokeelle luokkansa pohja-ajan.

Kovempaa kuin formulasankari

Saarinen kellotti usealla erikoiskokeella myös kovemman ajan kuin formuloissa maailmanmestaruuden voittanut ja kisassa SM1-luokassa kisannut Heikki Kovalainen. Esimerkiksi viimeisellä yli 30 kilometrin erikoiskokeella Saarinen oli viisi sekuntia nopeampi kuin Kovalainen.

Lopputuloksissa kahden kuljettajan ero oli selkeä: Kovalainen ajoi sijalle 27 ja jäi kärjestä yli 20 minuuttia.

Iso ero selittyy tosin sillä, että Kovalainen ajoi ulos perjantaina rallin kolmannella erikoiskokeella, joten ralli meni sitä myöten pilalle. Vaikka Kovalainen keskeytti perjantaina, palasi hän kisaan lauantaina.

Kisatiedotteessa Saarinen toteaa, että uudistuneessa SM5-luokassa riittää varmasti mielenkiintoa tällä kaudella.

– Tästä jäi meille sopivasti nälkää, joten talvikauden edetessä yritetään päästä voittokantaan, Saarinen lupaa.

Ralli SM -sarja jatkuu Kuopiossa 3.–4. helmikuuta.