OrPo haki täydet pisteet Nurmosta – Dashalla loistoilta, muun muassa neljä ässää yhdeksän pisteen syöttöputkeen

OrPon liigajoukkue isänpäivän ottelun aluksi esittelyssä pohjalaisyleisölle. Kuva: Mika Putkisaari

Oriveden Ponnistuksen liigajoukkue ajeli sunnuntai-illaksi Nurmoon JymyVolleyn vieraaksi, ja haki sieltä täydet kolme pistettä erin 1–3 (18–25, 22–25, 27–25, 12–25).

JymyVolleylla oli neljäs peli kahdeksan päivän sisällä. OrPokin oli toki pelannut kolme peliä muutaman päivän sisällä, joten väsymyksen piikkiin tappiota ei kannata laittaa. Ehkä mukana oli myös vähän revanssin makua, sillä OrPo oli hävinnyt joukkueiden edellisen kohtaamisen 2–3, kun JymyVolley tuli kahden erän takaa voittoon.

– Kun pelejä on jo kasassa enemmän, osattiin ehkä keskittyä olennaiseen. Ottelu kulminoitui siihen, että olimme ehkä kuitenkin taktisesti kypsempiä ja pystyttiin muuttamaan taktiikkaa pitkin matkaa. Pieniä muutoksia tarvitaan koko ajan, ettei pelistä tule liian luettavaa. Jymyn peli oli sitä ajoittain, arvioi joukkueen manageri Mika Putkisaari.

Illan tähti oli vieraiden Dasha Butkevych, joka paukutteli yksinään erän verran pisteitä. Hänellä oli esimerkiksi neljännessä erässä yhdeksän pisteen syöttöputki, johon mahtui neljä peräkkäistä ässää.

– Dashalla on aika ilkeä syöttö, se tulee korkeana ja tippuu lopussa, mikä tekee siitä hankalan nostettavan, kun vastustaja luulee syötön menevän yli ja se putoaakin juuri takarajalle. Hän osaa myös vaihtaa syötön pituutta: näiden pitkien jälkeen tuleekin yllättäen ihan lyhyt, Putkisaari kuvailee.

Dasha noussut koko Mestaruusliigan parhaaksi pisteidentekijäksi

Dashan suoritus on muuten ollut tasaista, mutta syöttö välillä ailahtelee. Viime peleissä sekin on ollut rautaa. Kun vielä hyökkäykset lähtevät tulisesti ja korkealta, ei ihme, että liigan pelaajatilastoissa Dasha on paras pisteentekijä tehdyissä pisteissä peräti lähes 30 pisteen erolla kakkosssijaa pitävään LP Viestin Saana Lindgreniin. Nurmo-pelin kuudella ässällään Dasha nousi myös syöttäjätilastossa viidenneksi.

Toinen onnistuja oli Jessika Mursula, 13/+13, jonka hyökkäysprosentti oli todella hyvä, kuten keskipelaajilla usein on.. Hän onkin nyt noussut liigan hyökkääjätilaston vitoseksi.

Jessikan painavat keskihyökkäykset ovat vaikeita puolustaa. Kun keskipeli on saatu toimimaan, sillä sidotaan vastustajan keskitorjujat ja vapautetaan näin tilaa laitoihin hyökätä.

– Aluksi oltiin vähän vaikeuksissa, kun koko ajan oli kaksi torjujaa vastassa, mutta tilanne kääntyi ottelun kuluessa, Putkisaari havainnoi paikan päällä.

Ässät OrPo vei 5–11, mutta syöttövirheitäkin tuli reippaasti enemmän kuin kotijoukkueelle, 11–17. Torjunnoissa OrPo oli vahvempi 4–7 ja hyökkäysprosentissa 38–43.

Kotijoukkueen tehokkain oli kapteeni, toinen yleispelaaja Riikka Valkonen, joka paukutti 20/+10, toiseksi paras joukkueen parhaana palkittu Netta Hyttinen tehoin 14/+7.

Kolmannessa erässä JymyVolley pinnisti erävoittoon, vaikka OrPolla jo useampi ottelupallo.

– Se tilanne taisi mennä odottelun piikkiin, ja pikkaisen huolimattomuuttakin siihen osui. Lakattiin tekemästä töitä, kun voitto oli ihan käsillä jo. Olisi voiton oikeastaan pitänyt olla selkeä 3–0, mutta itse se sössittiin. Seuraava erä olikin jo ihan selvä, ja koko ottelu oli aika hyvin hanskassa, Putkisaari kuvailee.

Nurmosta haettu voitto nosti Orpoa sarjataulukossa kaksi pykälää ylöspäin, ohi LP Viestin ja Pölkyn.

Lauantaina joukkue matkaa Kuopioon, ja viikon varrella koetetaan punoa juonia sarjakärkeä vastaan.

Leave a Comment