”Nyt oli aika tarjota piristystä arkeen” – Hyvän olon päivässä on koolla liikunta- ja hyvinvointiyrittäjiä

Lavis
Lavis-tunnilla tanssitaan lavatansseista tutun musiikin tahdissa. Lajia pääsee kokeilemaan myös Hyvän olon päivässä. Ohjaajana toimii Heli Tiusanen (oik.). Kuva: Jaana Ala-Lahti

Letkeä tanssimusiikki soi ja ryhmä naisia tanssahtelee sen tahdissa. Askeleet ovat naisilla hyvin hallussa ja ohjaana toimiva Heli Tiusanen vielä varmistaa huudahduksillaan, että kaikki tietävät, mitä seuraavaksi tanssissa tapahtuu.

Meneillään on Lavis-tunti, jolla musiikki on lavatansseista tuttua, samoin kuin askeleet. Parin kanssa ei tällä tunnilla tarvitse kuitenkaan tanssia, vaan humppaa ja muita tansseja hypähdellään yksin.

– Lavis on tunnetusti hikistä ja hauskaa liikuntaa. Siinä on siis yhdistetty lavatanssi ja jumppa. Laji sopii ihan kaikenikäisille, Tiusanen selvittää.

Lavistunti myös etenee samalla tavalla kuin lavatanssit. Humpalla aloitetaan ja kahden saman tanssin jälkeen vaihdetaan seuraavaan.

– Itse laitan sinne vielä vähän maustetta sekaan eli kuntotanssista tuttuja juttuja, Tiusanen myöntää.

Tiusanen on ohjannut Lavis-tunteja vuodesta 2016 lähtien. Laji oli perustettu edellisenä vuonna, jolloin Tiusanen kiinnostui siitä välittömästi ja kävi kouluttautumassa ohjaajaksi.

– Laviksen suosio on säilynyt hyvin. Perheeseen on tullut myös uusia lajeja, kuten Plus-Lavis, jota vedetään käsipainojen kanssa.

Orivedellä Tiusanen tanssittaa tällä hetkellä vakituisesti yhtä ryhmää. Se kokoontuu maanantaisin Kultavuoren koululla.

Humppajumppaa tarjolla myös Hyvän olon päivässä

Lavista pääsee kokeilemaan myös viikonloppuna järjestettävässä Hyvän olon päivässä, joka pidetään Opiston Klemetti-salissa. Messujen puuhanaisena on toiminut juuri Tiusanen. Mukana tapahtumassa on hänen lisäkseen kahdeksan muuta hyvää oloa tarjoavaa yrittäjää.

– Olen pitänyt Orivedellä aiemmin Lavis-maratoneja. Nyt halusin yhdistää siihen myös jotain muuta hyvään oloon liittyvää, kun koronan vuoksi kaikki on ollut niin mahdotonta. Maratonista tuli siis Hyvän olon päivä, Tiusanen sanoo.

– Hyvään oloon keskittyvälle tapahtumalle on myös tilausta. Ihmiset haluavat nyt tämän kaiken keskellä hakea hyvää oloa ja huolehtia itsestään. Nyt oli aika tarjota piristystä arkeen, Tiusanen jatkaa.

Nimestään huolimatta koko päivää tapahtuma ei kestä. Se on tiivistetty kolmeen tuntiin, jonka aikana laviksen lisäksi voi osallistua myös kehonhuoltohetkeen ja tutustua mukana olevien yrittäjien tarjontaan.

– Pientä korvausta liikuntatunneista ja hoidoista pyydämme, joten käteistä kannattaa varata mukaan, Tiusanen sanoo.

Tarjolla on myös maistiaisia hyvinvointituotteista ja ensihoito kertoo, kuinka defibrillaattoria käytetään.

Sunnuntain Lavis-tunnin Tiusanen kokoaa kuin minkä tahansa tuntinsa. Pieni erikoisuus saattaa olla, että kolmen vartin Lavis-hetken musiikeissa on huomioitu hänen vakiotuntien oppilaidensa toivekappaleita.

– Mutta perussetillä muuten mennään eli humpalla aloitetaan ja tunti päätetään viimeiseen valssiin. Ihan niin kuin lavatansseissa, Tiusanen naurahtaa.

Hyvän olon päivän Tiusanen järjestää nyt ensimmäisen kerran. Mahdollista on, että tapahtuma saa myös jatkoa.

– Jos tämä oikein hyvän vastaanoton saa, niin miksi sitä ei sitten uudestaankin voisi joskus kokeilla, Tiusanen toteaa.

Leave a Comment