Laurikainen voitti hallikultaa ja tavoitteli jo kahta metriä – ihan vielä ei onnistunut

Teemu Laurikainen voitti SM-hallimestaruuden ilman kovaa vastusta. Kuva: Kalle Uotila

Ponnistuksen korkeushyppääjä Teemu Laurikainen yritti jo kahdesti kahden metrin korkeudella olleen riman ylitse. Hän voitti M17-sarjan Suomen hallimestaruuden Tampereella sunnuntaina tuloksella 192.

Toiseksi tuli Sjundeo IF:n Johan Grönroos ylitettyään 189. Kolmas oli JKU:n Joonas Lapinkero tuloksella 189.

Laurikainen ja Grönroos kävivät taktiikkakisaa. Kun orivesiläinen ylitti ensimmäisellä hypyllä 192, Grönroos jätti kaksi hyppyä korkeuteen 195 onnistumatta niissä. Teemu jätti kaksi hyppyään korkeuteen 200.

Pari kovaa hyppääjää puuttui SM-kisoista

Hypyt eivät vielä kantaneet ylitykseen asti. Laurikainen odotti kisasta kovempaa, mutta viime kesän parhaista hyppääjistä puuttuivat Korian Jere Nyström ja Kokemäen Oskari Henttinen. Hallikauden tilastokärki 194 on Laurikaisella.

Teemu Laurikainen opiskelee Janakkalassa Valma-koulutuksessa. Se menee etäkoulutukseen koronan vuoksi. Samalla menivät Janakkalan Janan harjoituspaikan ovet kiinni. Laurikainen on käynyt Janan harjoituksissa ilman valmentajatukea.

Päivi Vilen teki talveksi hänelle lihaskunto-ohjelman. Muutoin hän ollut ilman valmentajaohjausta. Teemu on etsinyt talven itselleen uutta valmentajaa. Asia on ratkeamassa osuvalla tavalla lähiaikoina.

– Tavoitteeni on ensiksi hypätä kaksi metriä. Toinen tavoite ensi kesänä on rikkoa 17-vuotiaiden Suomen ennätys 205, kertoi Teemu.

Raameja löytyy, sillä pituutta hänellä on jo 182 senttiä ja painoa 56 kiloa.

Heinäseipään kärjen korkeudelle pitää hypätä, kun aikoo ylittää kaksi metriä. Teemu Laurikainen kurkotti kätensä tavoitteen korkeudelle. Kuva: Kalle Uotila

 

Leave a Comment