50 vuotta sitten: Sääveikkauksen tulos

vanha vuosikerta, lämpötilaveikkaus
Lämpötilaa tarkastamassa, 23.12. -73 klo 12, vas. toimitusjohtaja Sulo Komonen, piiri-insinööri Martti Jussila ja nimismies Veikko Niskanen.

Lämpötila Orivedellä 23.12.-73 klo 12 oli –2,92 C°

Oriveden Lions Klubin sääveikkaustoimikunta, johon kuuluivat nimismies Veikko Niskanen, insinööri Martti Jussila ja tj. Sulo Komonen, on suorittanut vaativan säätilan toteamisen. Suurennuslasilla todettu lämpötila Oriveden Opiston mittarissa osoitti edellä mainitun –2,92 C°, joka mittari oli valittu mittaukseen sopivaksi paikaksi.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

Veikkaukseen otti osaa 813 henkilöä Oriveden, Längelmäen ja Eräjärven alueelta. Tänä vuonna aivan paikalleen ei osannut veikata yksikään. Lähinnä oikean lukeman oli veikannut kahdeksan, eli –3,o C°. Sääveikkaustoimikunta joutui suorittamaan arvonnan näiden kahdeksan kesken ja arpaonni suosi Kaisu Huitua Orivedeltä, joka saa palkintona olleen paistetun joulukinkun.

vanha vuosikerta, lämpötilaveikkaus
Kinkunsaajan arpalippua nostetaan.

Toimikunta haluaa kiittää kaikkia veikkaukseen osallistuneita, samoin kuin kaikkia niitä raha- ja liikelaitoksia sekä virastoja, jotka ovat tehneet työtä tämän asian onnistumiseksi.

Veikkauksessa saadut varat on käytetty vähäosaisempien hyväksi toimittamalla joulupaketteja niihin koteihin, joissa lähimmäisten ojentama pienikin apu otetaan kiitollisuudella vastaan.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 28.12.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment