Vauvan päivän suojelija Sofia Virta: “Lasten etuoikeuksien toteutumisessa vielä paljon tekemistä” 

eitsemättä kansallista Vauvan päivää suojeleva kansanedustaja, puoluejohtaja Sofia Virta (Vihr.) vaatii, että lapsivaikutusten arviointi on otettava läpileikkaavasti mukaan kaikkeen poliittiseen päätöksentekoon. Lisäksi lapsenoikeusnäkökulma olisi vakiinnutettava talousarvioiden tarkasteluun. – Vain näin voimme varmistaa, että lapsen etuoikeudet toteutuvat tässä yhteiskunnassa. Virran mielestä niin lapsivaikutusten arvioinnissa kuin lapsen oikeuksien toteutumisessa on vielä paljon tekemistä kunta- ja aluetasolta valtakunnan politiikkaan. – Lapsen edun ensisijaisuuden turvaamiseen tarvitaan lisää velvoittavuutta. Lapsiasiavaltuutettu on ehdottanut lapsen edun periaatteen sisällyttämistä perutuslakiin. Tämä on minusta kannatettava esitys, juuri se puuttuva pala, joka toisi lapsivaikutusten arvioinnille päätöksenteossa sille kuuluvan painoarvon.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
OS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.