Oriveden Tuiskun syyskausi on alkanut enemmän kuin hyvin, sillä viidestä ottelusta on tullut viisi voittoa – sunnuntaina edessä on tärkeä ottelu, josta valmentaja odottaa myös hyvää tulosta

Oriveden Tuisku, Fish United, jalkapallo
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tuisku hävisi Fish Unitedille. Toisella kierroksella kävi toisin, sillä Tuisku otti joukkueesta rökälevoiton lukemin 0-6. Arkistokuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden Tuiskun miesten jalkapallojoukkueen kausi Vitosessa on jatkunut mainiosti heinäkuisen kesätauon jälkeen. Joukkue on tauon jälkeen pelannut viisi ottelua ja on voittanut niistä jokaisen.

– Miehillä on ollut todella kurinalaista ja hyvää tekemistä. Nyt myös tunnemme vastustajat ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten tiedämme niiden pelitavan ja olemme voineet muuttaa omaa pelaamistamme, Tuiskun miesten joukkueen valmennustiimiin kuuluva Kari Koskinen kertoo menestyksen syiksi.

– Kaiken kaikkiaan meillä on fiksuja pelaajia. Ennen otteluita pidämme joukkueen kanssa palaverin, jossa käymme asioita läpi. Miehet ovat niistä hyvin omaksuneet juuri ne tarvittavat asiat. Olen todella onnellinen siitä, miten pelaajat ja joukkue on kehittynyt kauden aikana, Koskinen kehuu.

Heinäkuun lopulla tauon jälkeen Tuisku kohtasi Nekalan Pallon. Voiton Tuisku vei vieraista lukemin 5–3. Tuiskun pelaajista kahden maalin verran maalitiliään kartuttivat Erno Koskinen ja Samuli Pitkäkoski. Myös Janne Suhonen onnistui maalinteossa.

Elokuun alussa Tuisku matkasi Fish Unitedin vieraaksi Tampereelle. Kotiin Orivedelle joukkue pääsi palaamaan selkeän 0–6 voiton kanssa. Ottelussa Erno Koskinen teki hattutempun ja yhden maalin makuun pääsivät Santeri Pirttinen, Miika Tapiolinna ja Esko Höysniemi.

– Mehän hävisimme kotiottelun Fish Unitedia vastaan ensimmäisellä kierroksella 0–5. Toiseen otteluun muutimme ryhmitystä ja pystyimme omalla pelitavallamme kääntämään ottelun itsellemme. Lisäksi ottelussa tuli hyviä henkilökohtaisia onnistumisia, Koskinen sanoo.

– Jatkossa toki maalinteosta voi tulla vaikeampaa, sillä eivät vastustajat tyhmiä ole. He seuraavat yhtä lailla meidän pelejämme, miettivät mitä voivat tehdä ja laittavat maalintekijöitä tiukempaan vartiointiin, Koskinen jatkaa.

Joukkue on kulkenut voitosta toiseen

Elokuun toisella viikolla Tuiskulla oli vierasottelu naapurikaupungissa FC Kangasalaa vastaan. Tuisku jätti kotijoukkueen nollille ja palasi kotiin neljän maalin voitto matkassaan. Erno Koskinen onnistui ottelussa kahdesti ja Mika Haapala kerran. Yksi maaleista oli FC Kangasalan oma maali.

Sunnuntaina 20. elokuuta Tuisku sai Rovastinkankaan kentälle vieraaksi tamperelaisen Vierasjoukkueen. Tuisku voitti ottelun lukemin 3–1. Tuiskun pelaajista yhden maalin tililleen saivat Eerik Koskinen, Joni Rosenblad ja Samuli Pitkäkoski.

Viime lauantaina Tuiskulla oli vierasottelu hämeenkyröläistä Parkunmäen Apasseja vastaan. Ottelu sai railakkaan alun, sillä jo viiden minuutin jälkeen pallo oli saatu maaliin kahdesti.

Ensin onnistui Apassien Tomi Niiranen ottelun toisella minuutilla. Johtotilannettaan joukkue ei saanut kuitenkaan kovin kauan pitää, sillä Erno Koskinen teki tasoitusmaalin ottelun viidennellä minuutilla. Voittomaalin Tuiskulle teki ottelun 32. minuutilla Juho Saramäki.

Sunnuntaina pisteistä taistellaan toisen kärkijoukkueen kanssa

Tuisku on nyt pelannut kauden 22 ottelusta 16. Sarjataulukossa joukkue on kolmantena. Eroa kärkipaikkaa pitävään Fish Unitediin Tuiskulla on kaksi pistettä.

– Sarja on tosi laadukas ja hyvätasoinen, ja kärki on todella tiukka. Osalla joukkueista on toki tarjolla enemmän massaa eli varamiehiä kentälle löytyy hiukan helpommin kuin meillä. Oman porukan on siis välillä ylitettävä itsensä. Mutta tavoitteen mekin olemme asettaneet korkealle ja kevään Suomen cup -pelien perusteella meillä olisi selvästi potentiaalia pelata myös Nelosessa, Koskinen sanoo.

Toisena sarjataulukossa pisteen päässä Tuiskusta on TPV/2. Se saapuu myös seuraavaksi Tuiskun vieraaksi, kun joukkueet kohtaavat Rovastinkankaan kentällä sunnuntaina. Kauden edellisessä kohtaamisessa toukokuussa TPV/2 oli kotikentällään Tuiskua parempi lukemin 6–0.

Koskinen uskoo, että sunnuntaina ottelun päätösvihellyksen jälkeen lukemat ovat aivan toiset.

– Nyt on tärkeä ottelu edessä. TPV:llä on resurssia enemmän eli se pystyy lyömään kentälle paljon laadukkaita pelaajia. Mutta jos saamme parhaan porukan sunnuntaina kentälle, niin sitten on kyllä valmentajassa vikaa, jos emme pärjää, Koskinen toteaa.

Miesten Vitosessa on mukana 12 joukkuetta ja siinä pelataan 22 kierrosta. Kauden päätteeksi sarjan voittaja nousee Neloseen ja neljän huonoimman joukkueen kohtalona on tippua Kutoseen.

Juttua on muokattu 30.8.2023 klo 8.04: Juttuun on korjattu elokuun Fish United ottelun maalintekijä Santerin sukunimeksi Pirttinen.

Leave a Comment