Orivesiläislähtöiselle Tino Näkkilälle kolmas sija Vahvin SM -kisoissa – seuraava tähtäin syyskuun MM-kisoissa

Orivesiläislähtöinen Tino Nikkilä pääsi tuulettamaan MM-hopeaa 85-kiloisten painoluokassa voimamieskilpailussa viime syksynä. Nyt plakkariin tuli SM-pronssia. Arkistokuva: Minna Rantanen

Orivesiläislähtöinen Tino Näkkilä sijoittui kolmanneksi voimailun SM-kisoissa. Lahdessa kilpailtiin viime lauantaina 5. elokuuta. Näkkilä kilpailee 100 kiloisten miesten sarjassa. Tapahtuman järjesti Suomen voimalajiliitto.

Suomessa on kaksi voimailuliittoa, jotka järjestävät omat kilpailunsa. Suomen vahvin ry järjestää Suomen vahvin -kilpailuita, Voimalajiliitto järjestää Vahvin SM -kisoja. Voimailijat kilpailevat molempien liittojen kilpailuissa.

– Tosi hyvät fiilikset jäi kisoista. Neljä lajia kuudesta meni oikein hyvin. Kakkossijaankin oli vain pisteen ero. Kisoissa oli kova taso, Näkkilä sanoo.

Kisoissa kilpailtiin kuudessa lajissa: kuorman lastauksessa, kottikärryn työnnössä, säkin heitossa, tukkitoistoissa, saunan nostossa ja säkki olalla kulkemisessa. Näkkilä voitti lastauksen.

Lastauksessa otettiin 85-, 110- ja 130-kiloisia säkkejä, jotka lastattiin 15 metrin päähän lähtöviivasta.

– Lastaus- ja liikelajit ovat vahvuuksiani. Niissä pärjään.

Kausi on mennyt muutenkin hyvin. Lahden kilpailu oli Näkkilän kolmas kilpailu tänä vuonna. Kolmannen sijan lisäksi hän voitti yhden kilpailun ja sijoittui viidenneksi toisessa.

Kisakalenterin seuraava merkintä on Suomen voimalajiliiton MM-kisat Kuopiossa. Vahvin MM järjestetään syyskuun alkupuolella. MM-kisoissa kilpaillaan samoissa lajeissa. Tosin eri järjestyksessä.

– Vaikea sanoa, keitä tulee paikalle, mutta palkintosija on tähtäimessä joka tapauksessa.

MM-kisoissa on mukana myös klassinen voimailulaji Arm over arm, jossa vedetään köydellä istualtaan äärimmäisen painavaa kappaletta, kuten rekkaa.

Lue myös: Tino Näkkilä on tyytyväinen voimamieskisojen MM-hopeaan, vaikka hävisi kultamitalin vain puolella pisteellä – tynnyrisaunan nostaminen, traktorin työntäminen ja atlaskivien nostaminen vaativat kilpailun aikana useamman banaanin ja vähän suklaatakin