Orivedeltä Saksaan matkanneet showtanssijat ylsivät MM-kuutosiksi – ”Reissu oli mahtava kokemus”

showtanssin MM-kisat
Iiris Märijärvi (vas.), Elsa Lenkkeri, Hilma Lenkkeri ja Tessa Kanerva joukkueineen sijoittuivat kuudensiksi showtanssin MM-kisoissa. Kuva: Tiia Vattulainen

Orivesiläiset Iiris Märijärvi, Elsa Lenkkeri, Hilma Lenkkeri ja Tessa Kanerva lähtivät kesäkuussa showtanssin MM-kisoihin Saksan Riesaan tavoitteenaan saada onnistumisia. Tanssitytöt toivoivat etukäteen, että reissusta jäisi hyvä mieli.

Lue myös: Orivesiläiset nuoret lähtevät tanssin MM-kisoihin Saksaan – tavoitteena on, että kisoista tulisi onnistumisia ja reissusta jäisi hyvä mieli

Nyt kun reissun jälkeen on ehditty hetki hengähtää, nelikko voi todeta, että tavoitteet täyttyivät.

– Reissu oli mahtava kokemus, Tessa Kanerva hehkuttaa.

Vanhempien tanssijoiden showmuodostelmien joukkuekisassa tamperelaisen Razzmatazz-tanssikoulun juniorit tanssivat finaaliin ja sijoittuivat siinä kuudenneksi. Orivesiläisistä joukkueessa tanssivat Iiris Märijärvi ja Elsa Lenkkeri.

Niin ikään lasten muodostelmajoukkue selvitti tiensä finaalikierrokselle ja sijoittui MM-kuutoseksi. Tuossa joukkueessa tanssivat Hilma Lenkkeri ja Tessa Kanerva. Suomen edustus oli finaalissa vahva, sillä StepUp Kids pääkaupunkiseudulta otti MM-hopeaa.

”Yleisö oli paras”

Kuudetta sijaa MM-kisoissa orivesiläiset tanssijat ja tukijoukot pitävät hienona ja jopa yllättävänäkin saavutuksena.

– Finaalipaikka yllätti kaikki. Oli huikeaa päästä tanssimaan kaikki kolme kierrosta, Kanerva viestittää.

Etukäteen tytöt suhtautuivat mahdolliseen kisamenestykseen realistisesti.

– Voittaminen on aika epätodennäköistä, on niin korkea taso, Elsa Lenkkeri sanoi ennen kisareissua.

Hilma Lenkkeri ja Tessa Kanerva tanssivat lisäksi lasten pienryhmäsarjassa Anelma-joukkueensa kanssa. Suomessa ikäkausimestaruushopeaa ottanut joukkue ei kuitenkaan yltänyt MM-kisoissa finaaliin, vaan loppusijoitus oli 16.

Omien tanssien lisäksi MM-kisa-areenalla seurattiin myös muiden joukkueiden esiintymisiä.

– Muiden joukkueiden esitykset olivat todella hienoja, ja yleisö oli paras, koska se kannusti kovaa! Tessa Kanerva kertoo.

Leave a Comment