Kaisa Kymäläisen tekemisessä oli meininkiä – voitosta nautti myös Hirsilän kylä

Hirsilän Pyrkivää edustava orivesiläinen Kaisa Kymäläinen oli Kalevan kisojen sunnuntaisen kuulafinaalin tähti, eikä pelkästään siksi, että hän voitti kilpailun. Hän myös paransi ennätystään heti ensimmäisellä työnnöllään ennen viidennen kierroksen jättipottia.

Kymäläinen teki finaalista kilpailun. Viime kesän SM-pronssimitalistin katse oli kirkkaammissa mitaleissa. Jo edellisten Kalevan kisojen jälkeen Kymäläinen totesi, että rahkeita olisi ollut enempäänkin, kunhan tekniikka olisi osunut kohdilleen.

Kymäläisen tekemistä oli ilo seurata televisioruudun välityksellä. Hän huokui hyvää fiilistä, ja hänen onnistumisistaan oli helppo olla onnellinen. Kaikki urheilua seuraavat tietävät, ettei nappisuoritus tärkeässä kisassa ole taattu.

Ruudun välityksellä Kymäläinen teki olemuksellaan ja suorituksellaan vaikutuksen myös nuorempaan penkkiurheilijasukupolveen. Maanantaiaamuna Kymäläinen oli jo ehtinyt kotikonnuille koiraa ulkoiluttamaan, ja takapenkiltä kuuluikin: Mennään pyytämään nimmari! Seurahistorian ensimmäinen SM-kulta toi nannaa ja näkyvyyttä myös Hirsilän kylälle, jonka somesivustolle tipahteli onnitteluja voiton varmistuttua.

Myös Oriveden Ponnistuksen kuulantyöntäjä Oona Viljanen onnistui upeasti oikealla hetkellä. Tulevina vuosina hän varmasti kipuaa tuloslistalla yhä ylemmäs. Ylipäätään oli upeaa, että Orivedeltä oli SM-kilpailuissa useita urheilijoita. Yleisurheilumenestys on ollut useita vuosia paljolti kymmenottelija Juuso Hassin varassa. Nyt kun Hassi on ilmoittanut lopettavansa uransa, on muiden vuoro pitää jatkossakin Oriveden lippua korkealla.

Leave a Comment