Väinö Viljanen ja Niklas Hakio pitivät ennätystenmurskajaiset piirinmestaruuskilpailuissa – molemmat pääsivät myös juhlistamaan mitaleita

Väinö Viljanen ja Niklas Hakio iloitsivat piirinmestaruusmitaleista Ratinan stadionilla. Kuva: Oona Viljanen

P14-sarjassa kilpailleet Väinö Viljanen ja Niklas Hakio murskasivat omia ennätyksiään 14–17-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailuissa Ratinan stadionilla alkuviikosta.

Kumpainenkin teki uudet ennätykset kaikissa lajeissa, joihin kilpailuissa osallistuivat. Hakio viiletti juoksuradalla kolmella eri matkalla: 100, 300 ja 800 metrillä. Lisäksi hän osallistui kuulantyöntöön.

Myös Viljanen viihtyi juoksuradalla: hän osallistui 800 metrin lisäksi 2 000 metrin juoksuun.

Kotiintuomisina kaksikolla oli kulta, hopea ja pronssi.

Viljanen sijoittui tuloslistan mukaan 2 000 metrillä toiseksi, mutta voittaja kilpaili alaikäisenä kilpailun ulkopuolella, joten piirinmestaruuskulta ojennettiin Viljaselle. Hänen aikansa oli 6.57,05.

Hakio otti hopeaa 300 metriltä ajalla 45,91. Hänen aikansa oli 6.57,05. Pronssille Viljanen juoksi 800 metrin kilpailussa ajalla 2.28,23. Hakio sijoittui samalla matkalla viidenneksi ajalla 2.37,75.

Niin ikään viidenneksi hän juoksi satasen pyrähdyksessä ajalla 13,72. Kuulaa hän työnsi 6,84 metriä. Tuloksella irtosi neljäs sija.

Lietsalat heittivät moukaria

Viime viikolla kisailtiin myös 14–17-vuotiaiden piirinmestaruuksista moukarinheitossa.

Jesse Lietsala heitti piirinmestaruuspronssia M17-sarjassa tuloksella 33,42. Hän heitti kilpailussa ennätyksensä tuntumaan. Ennätys 33,56 syntyi heinäkuun alussa Suojan kentällä.

Lue myös: OrPon juniorit parantelivat ennätyksiään moukarihäkissä – Jesse Lietsalan ennätys parani sekä neljännellä että viidennellä heittokierroksella ja kirjataan nyt lukemin 33,56

Eetu Lietsala oli P14-sarjan neljäs tuloksella 29,57. Hän on tänä kesänä heittänyt ennätyksensä 32,58.